Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Globālā operācijā pret naudas atmazgāšanu aizturēti vairāk nekā 200 cilvēku

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Globālā operācijā pret naudas atmazgāšanu 31 valstī aizturēti vairāk nekā 200 cilvēku, trešdien paziņoja Eiropas policijas organizācija Eiropols.

Operācijā septembrī un novembrī aizturēti 228 cilvēki, kas iesaistīti tā dēvēto naudas mūļu darījumos, kad cilvēki, bieži vien neapzinoties, palīdz pārskaitīt nelikumīgi iegūtu naudu starp kontiem vai valstīm, teikts Eiropola paziņojumā.

Operācijā piedalījušās varasiestādes Eiropas valstīs, kā arī Austrālijā, ASV un Ukrainā.

"Vairāk nekā 650 bankas, 17 banku asociācijas un citas finanšu institūcijas palīdzēja ziņot par "naudas mūļu" 7520 krāpnieciskiem naudas pārskaitījumiem, novēršot kopumā 12,9 miljonu eiro zaudēšanu," paziņoja Eiropols.

Kā norādīja organizācija, "naudas mūļu" vervētāji arvien vairāk izmanto iepazīšanās vietnes un sociālo tīklus, lai kontaktētos ar saviem upuriem un pārliecinātu viņus atvērt bankas kontus naudas sūtīšanai un saņemšanai.

"Pat ja "naudas mūļi" rīkojas neapzināti, viņi pastrādā noziegumu. Varasiestādes vispirms vērsīsies pie tā, uz kura vārda ir bankas konts, un juridiskās sekas var būt smagas," pavēstīja Eiropols.