Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Belfāstā uzbrukumā ar granātu trāpīts policijas auto

© SIPA/SCANPIX/LETA

Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā uzbrukumā ar granātu trāpīts policijas patruļas auto, trešdien pavēstīja Lielbritānijas provinces likumsargi, norādot, ka tas bijis mēģinājums policistus nogalināt vai ievainot.

Auto trāpīts otrdienas vakarā, kad tas veicis regulāro patrulēšanas braucienu Belfāstas rietumdaļas republikāņu atbalsta bastionā, teikts Ziemeļīrijas Policijas dienesta paziņojumā.

Kad trāpīts auto "Land Rover", policisti dzirdējuši spēcīgu trieciena troksni, bet neviens no policistiem nav ievainots un arī auto nav cietis, norādīja vecākais superintendants Džonatans Robertss.

"Tika uzietas atliekas no priekšmeta, kas, pēc visa spriežot, bijusi granāta. Tās tika aizvāktas un nodotas ekspertīzei," viņš sacīja. "Šorīt notiek papildu pārmeklēšana, lai pārliecinātos, ka nav citu iekārtu, kas varētu apdraudēt sabiedrības pārstāvjus. Tas bez šaubām bija mēģinājums nogalināt vai ievainot policistus."

Incidents noticis neilgi pirms Lielbritānijā 12.decembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kas tiek rīkotas saistībā ar breksitu, kas Ziemeļīrijā ir īpaši jūtīgs jautājums.

Centieni saglabāt brīvu preču plūsmu un cilvēku pārvietošanos pār šobrīd faktiski neredzamo robežu starp Lielbritānijas provinci Ziemeļīriju un Īrijas Republiku bijis viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem breksita sarunās starp Londonu un Briseli.

Ar 1998.gada Lielās piektdienas miera līgumiem lielā mērā tika izbeigta Ziemeļīrijā trīs desmitgades ilgusī vardarbība.