Mājkalpotājai miesā sadzen naglas

Kādai šrilankiešu sievietei, kas strādājusi Saūda Arābijā, saimnieki miesā sadzinuši 24 naglas un adatas - vienu līdz divas collas (2,54 līdz 5,08 centimetrus) garas. Šādā veidā saimnieki mājkalpotāju sodījuši par sūdzībām smago darba apstākļu dēļ.

Reuters vēsta, ka 49 gadus vecā L.T. Arijavati šonedēļ atgriezusies Šrilankā no Saūda Arābijas, kur piecus mēnešus strādājusi par mājkalpotāju kādā vietējā ģimenē. Sieviete sūdzējusies par sāpēm rokās, kājās un pierē, un ārsti, kas viņu izmeklējuši, konstatējuši, ka Arijavati miesā sadzītas naglas. Sieviete stāstījusi ka viņu spīdzinājuši saimnieki.

"Viņi man nekad neļāva atpūsties. Kad es sūdzējos, ka nepieciešama atpūta, sieviete karsēja naglas, bet vīrietis dzina man tās miesā," šrilankiete stāstījusi laikrakstam Lakbima. Viņa arī piebildusi, ka nostrādājusi piecus mēnešus, bet algu saņēmusi tikai par diviem - darba devējs apgalvojis, ka pārējā nauda iztērēta, lai nopirktu lidmašīnas biļeti mājupceļam, vēsta AP.

Kamburupitjas pilsētas slimnīcas vadītājs H.K.K. Satarasinge stāstījis, ka brūces jau aizdzijušas, taču rentgena uzņēmumos naglas un adatas labi saskatāmas. "Divas naglas viņai ir ceļgalā un divas potītē, kas apgrūtina staigāšanu," sacījis ārsts, piebilstot, ka pacientei tiekot dotas antibiotikas un sāpju remdējoši līdzekļi, bet piektdien tiks uzsākta svešķermeņu izņemšana no sievietes miesas.

Šrilankas ekonomiskās attīstības ministrija informējusi, ka par notikušo paziņots Saūda Arābijas valdībai un Šrilankas amatpersonas cer, ka lieta tiks izmeklēta un sieviete saņems pienācīgu kompensāciju. Pati Arijavati, atrodoties Saūda Arābijā nav vēlējusies sūdzēties varasiestādēm, zinot, ka tās parasti nostājas vietējo iedzīvotāju pusē un baidoties, ka saimnieki viņai neļaus atgriezties mājās. Tiek lēsts, ka Tuvajos Austrumos strādā gandrīz 1,4 miljoni šrilankiešu mājkalpotāju un daudzas no viņām pēc atgriešanās dzimtenē sūdzējušās par pārdzīvotajiem pazemojumiem, vardarbību un spīdzināšanām.

Svarīgākais