Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Uzbrucējs Londonā bijis iepriekš notiesāts par terorismu

© REUTERS/AFP/AP/SCANPIX/LETA

Vīrietis, kurš piektdien Londonā nodūra divus cilvēkus un kuru nošāva policija, iepriekš bija notiesāts par terorismu un pērn tika atbrīvots no cietuma, sestdien paziņoja policija.

Policija informēja, ka uzbrucējs Usmans Kāns bija 28 gadus vecs, un paziņoja, ka viņi aktīvi nemeklē citus aizdomās turamos saistībā ar šo incidentu.

"Šis indivīds bija zināms varas iestādēm, 2012.gadā tika atzīts par vainīgu terorisma noziegumos. Viņš 2018.gada decembrī tika atbrīvots no cietuma uz pārbaudes laiku," paziņoja Londonas policijas komisāra asistents Neils Basu.

Ziņu avots drošības spēkos iepriekš bija pavēstījis Lielbritānijas ziņu aģentūrai "Press Association", ka uzbrukuma rīkotājs bijis saistīts ar "islāma teroristu grupējumiem".

Basu sacīja, ka Kāns bija dzīvojis Stafordšīras grāfistē Anglijas vidienē un ka policisti veikuši kratīšanu kādā adresē šajā rajonā.

"[Uzbrukuma] apstākļi, kā mēs tos pašlaik saprotam, ir tādi, ka uzbrucējs piektdienas pēcpusdienā bija apmeklējis pasākumu "Mācāmies kopā" Zivju tirgotāju cunftes namā," teikts Basu paziņojumā.

"Mēs uzskatām, ka uzbrukums sākās šajā namā, pirms viņš to atstāja, un turpinājās uz Londonas tilta."

Laikraksts "The Times" ziņoja, ka uzbrucējs apmeklējis krimināltiesībām veltītu konferenci šajā vēsturiskajā namā, kas celts 1834.gadā, un draudējis šo namu uzspridzināt.

Pēc tam uzbrucējs pie Londonas tilta pilsētas centrā nodūra divus cilvēkus un sadūra vēl trīs, līdz garāmgājēji viņu savaldīja un policija viņu nošāva uz Londonas tilta.

Skotlendjards paziņoja, ka uzbrucējam pie ķermeņa bijusi piestiprināta "spridzekļa imitācija".

"Es tagad varu apstiprināt, ka tas ir pasludināts par teroristisku incidentu," paziņoja Londonas policijas komisāra asistents Neils Basu. Pēc viņa teiktā, šobrīd nav skaidrs uzbrucēja motīvs.