Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Pāvests telegrammā Levitam norāda, ka lūdzas par mūsu prezidentu un tautu

© EPA/SCANPIX/LETA

Tā kā atceļā no Tokijas uz Romu, lidmašīna ar pāvestu šķērsoja arī Latvijas gaisa telpu, Francisks nosūtīja telegrammu Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam, liecina informācija medijā "Vatican News".

Telegrammā pāvests apliecina, ka lūdzas par mūsu valsts prezidentu un Latvijas tautu un izlūdz pār to bagātīgas Dieva svētības.

"Atgriežoties uz Romu pēc savas apustuliskās vizītes Taizemē un Japānā, apliecinu, ka lūdzos par Jūsu Ekselenci un visu mīļoto Latvijas tautu, pār kuru es labprāt izlūdzu bagātīgas Dieva svētības", Egilam Levitam raksta Francisks.

Pāvests izlidoja no Tokijas 26. novembra rītā. Lidmašīna ar Svēto tēvu, pārlidojusi Sibīrijas bezgalīgos plašumus un Krievijas Eiropas daļu, šķērsoja Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas gaisa telpu, lai pāri Polijai, Čehijai, Austrijai, Slovēnijai un Horvātijai atgrieztos Itālijā. Romas Fiumicino lidostā tā nosēdās plkst. 16:13 pēc Itālijas laika. Pirms atgriezties Vatikānā, pāvests, kā jau ierasts, apmeklēja Santa Maria Maggiore baziliku, lai pateiktos Dievmātei par vizīti.

Ceļojums bija ļoti intensīvs. Tas iesākās 19. novembrī. Taizemes un Japānas katoļticīgajiem, kas šajās zemēs ir mazākumā, pāvesta vizīte kalpoja kā stiprinājums viņu ticībā. Bez tam Francisks tos iedrošināja turpināt satikšanos un dialogu ar citām reliģijām, mudināja valsts un Baznīcas līderus un visu sabiedrību veicināt mieru un aizstāvēt cilvēka dzīvību. Šajā sakarā īpaši izteiksmīgas bija viņa tikšanās ar izdzīvojušajiem atombumbu sprādzienos Hirosimā un Nagasaki un 2011. gadā Japānā notikušās "Trīskāršās katastrofas" upuriem.