Londonā izmeklē izlūka slepkavību

Londonas policija, kas izmeklējusi kāda slepenā dienesta aģenta pazušanu, viņa dzīvoklī uzgājusi somā paslēptu līķi – britu mediji uzskata, ka tās ir pazudušā aģenta mirstīgās atliekas. Identificēšanu apgrūtina fakts, ka slepkavība notikusi vismaz pirms divām nedēļām.

AP, atsaucoties uz detektīviem, kuri izmeklēja kāda slepenā izlūkdienesta (SIS jeb MI6) aģenta pazušanu, vēsta, ka atrastās mirstīgās atliekas, visticamāk, ir viņa pīšļi. "Nav šaubu, ka runa ir par slepkavību," paziņojuši Skotlendjarda speciālisti, pagaidām atsakoties atklāt, vai uz bojāgājušā ķermeņa ir atrastas cīņas pēdas.

Britu amatpersonas par lietas izmeklēšanu izteikušās ļoti piesardzīgi un saglabājot anonimitāti. Zināms tikai tas, ka aģents iepriekš darbojies britu valdības dienestā GCHQ, kas nodarbojas ar telefonsarunu noklausīšanos, bet pēdējā laikā bijis piekomandēts MI6, kur "pildījis delikātus uzdevumus".

Skaidrību nav varējuši viest arī viņa kaimiņi. "Parasti jau cilvēki saviem kaimiņiem nestāsta, ka strādā izlūkdienestā," sarunā ar AP ironizējis 35 gadus vecais Robs Mills. Tomēr cita kaimiņiene, Lora Hjūtone, bijusi atklātāka, stāstot, ka nogalinātais bijis samērā noslēpumains cilvēks. "Viņa logi vienmēr bija ciet un aizkari aizvilkti, nekad nevarēja zināt, vai kāds ir mājās," viņa stāstījusi, neviļus atsaucot atmiņā skandalozo britu antiterorisma reklāmu, kas par šādiem cilvēkiem aicināja ziņot policijai, jo šāda uzvedība norādot uz iespējamu līdzdalību teroristu organizācijās. L. Hjūtone arī atklājusi, ka viņas kaimiņš bijis draudzīgs cilvēks, kurš runājis ar jūtamu velsieša akcentu, taču par sabiedrisku viņu nevarētu nosaukt.

Svarīgākais