Lielbritānijā mātei par meitu slepkavību piespriež 33 gadi cietumā

Anglijas tiesa atzinusi par vainīgu kādu 41 gadus vecu sievieti, kura pirms diviem gadiem nogalināja savas meitas. 2007. gada 13. jūnija rītā Kumari Beikere iegāja vecākās meitas Deivinas istabā un ar nazi iedūra viņai 37 reizes un pēc tam devās pie 13 gadus jaunās Žasmīnes, kuras miesā nazi iecirta 29 reizes.

Ekspertīze atklājusi, ka vecākā meita bija pretojusies un centusies sevi glāb, jo viņas ķermenis tika atrasts uz guļamistabas grīdas. Savukārt jaunākā meita mātes varmācībai nav izrādījusi pretspēku un tika atrasta guļam savā gultā.

Beikere meitām uzbruka ar diviem virtuves nažiem, kurus bija nopirkusi divas dienas pirms slepkavības. Zvērinātajiem tika atklāts, ka slepkavības iemesls bijusi greizsirdība – Kumari Beikerei nepatika, ka viņas bijušajam vīram Deividam Beikeram ir jauna draudzene. Turklāt viņai pašai ar vīriešiem negāja viegli - sieviete nesen bija izšķīrusies no sava drauga.

Psihiatri konstatēja, ka sievietei bijusi viegla depresija, taču iedzimta garīga saslimšana vai nervu traucējumi viņai nebija.

Sieviete sevi centās attaisnot un tādējādi mīkstināt sodu, stāstot, ka viņai liktenīgajā dienā aptumšojies prāts un meitas viņa nodūrusi bez iepriekšēja nodoma. Tomēr zvērinātie – septiņas sievietes un pieci vīrieši pēc 35 minūšu ilgas apspriedes atzina viņu par vainīgu slepkavībā. Beikere aiz restēm pavadījusi divus gadus un 92 dienas, taču ātrāk par 2040. gadu viņa laukā no cietuma netiks. Tad meitu slepkavai būs 72 gadi.

Svarīgākais