Refrižeratora konteinerā uz Nīderlandes-Lielbritānijas prāmja atrod paslēpušos 25 bēgļus

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © EPA/Scanpix/LETA

Uz prāmja, kas brauca no Nīderlandes uz Lielbritāniju, refrižeratora konteinerā otrdien tika atrasti dzīvi 25 migranti, paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

Kravu prāmis, kas bija izbraucis no Vlārdingenas ostas pie Roterdamas uz Felikstovu Lielbritānijā, atgriezās Vlārdingenā, kad tā apkalpe atrada šos nelegālos pasažierus.

Konteinerā atrastos migrantus ostā apskatīja mediķi, un divi no viņiem tika aizvesti uz slimnīcu iespējamas hipotermijas dēļ, bet pārējie pēc medicīniskas apskates tika nodoti policijai.

Pirms mēneša Lielbritānijā kādā refrižeratora kravas automašīnā bija atrasti beigti 39 vjetnamiešu migranti.

Kravas prāmja operatorfirma "DFDS Seaways" paziņoja, ka migranti bija uzvesti uz kuģa ar refrižeratora kravas automašīnu, kuras šoferis ir aizturēts.

Atrasto migrantu pavalstniecība vēl nebija zināma.

Vlārdingenas mērs Annemīka Jetena sacīja, ka "arvien vairāk" cilvēku mēģina slepus šķērsot Lamanšu un viņus neattur pat beigto vjetnamiešu migrantu liktenis.

Nīderlandes robežpolicija otrdien apturēja autobusu ar 65 Moldovas pilsoņiem, kuri plānoja lūgt patvērumu.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais