ASV piespriež 20 gadu cietumā par pulverīšu sūtīšanu

Ziemeļkalifornijas tiesa 63 gadus vecajam Timotijam Klaudam piespriedusi 20 gadu cietumsodu par to, ka viņš dažādām iestādēm un prezidentam Barakam Obama nosūtījis vēstules ar baltu pulverīti, liekot saprast, ka tās ir bīstamās Sibīrijas mēra sporas.

AP vēsta, ka prezidentam arestētajā vēstulē bez baltā pulvera, kas izrādījies pilnīgi nekaitīgs, atradusies arī no avīzes izgriezta B. Obamas fotogrāfija, turklāt uz prezidenta sejas bijis uzzīmēts krusts, kas asociējas ar šautenes tēmēkli. Pašā vēstulē ASV līderis bijis nodēvēts par "vēl vienu melīgu politiķi", un ar šo sūtījumu pieticis, lai ASV Drošības dienests uzsāktu nopietnu izmeklēšanu par draudiem valsts galvenajai amatpersonai.

Drīz vien noskaidrojies, ka līdzīgas vēstules T. Klauds sūtījis arī sociālās aprūpes dienestiem Baltimorā, Kanzassitijā un Ņujorkā. Šajos sūtījumos bez baltā pulverīša bja ievietotas arī zīmītes ar tekstiem "jūs nozagāt manu naudu" un "mirstiet". Ņujorkā T. Klauda vēstules dēļ tika evakuēts sociālās apdrošināšanas dienests un četriem tā darbiniekiem noteikta karantīna.

Šā gada maijā T. Klauds tika uzmeklēts un apcietināts, taču, neraugoties uz to, ka savu vainu viņš atzinis, sods ir diezgan bargs. Iespējams, tas saistīts ar faktu, ka vīrietis jau iepriekš tiesāts par dzimumnoziegumiem. RIA Novosti atgādina, ka vēstuļu ar baltu pulverīti sūtīšana dažādām valsts iestādēm kļuva populāra pasta huligānu vidū pēc 2001. gada 11. septembra terora aktiem, kad neilgi pēc teroristu uzbrukumiem šādā veidā tika izplatītas Sibīrijas mēra sporas – toreiz inficējās un nomira pieci cilvēki.

Svarīgākais