Igaunijas diplomāts iesaistīts skandālā par seksuālu uzmākšanos

© Postimees.ee

Igaunijas diplomāts Harri Lahteins, kurš vēstniecībā Baltkrievijā līdz šim bija pagaidu pilnvarotais, iesniedzis atlūgumu anonīmas vēstules dēļ, kurā kāda 20 gadus veca Minskas iedzīvotāja izvirza apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, vēsta postimees.ee

Igaunijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Kersti Luha apliecināja, ka ir sākta dienesta izmeklēšana anonīmās vēstules dēļ, kuru cietusī izsūtījusi dažādām organizācijām, bet diplomāta iesniegumā minētais lūgums apmierināts.

Vēstules autore apgalvo, ka iepazinusies ar Lahteinu pirms gada.

"Pirmajā reizē viņš mani gandrīz vai izvaroja. Viņš mani apdzirdīja un aizveda uz kādu dzīvokli, un piespieda mani nodarboties ar seksu. No rīta es gribēju doties uz miliciju, bet viņš mani pārliecināja, ka ir diplomāts un viņam "vienalga nekas nebūs". Harri sacīja, ja es "labi uzvedīšos", viņš man sagādās Šengenas vīzu, tad iekārtos darbā vēstniecībā ar 400 eiro (280 latu) lielu algu vai arī pat ņems līdzi uz Tallinu," teikts anonīmajā vēstulē.

Solījumu izkārtot vīzu diplomāts izpildījis, raksta Minskas iedzīvotāja. "Šengenu" saņēmusi ne tikai viņa, bet arī vēl divas citas jaunietes, norāda vēstules autore.

Vēstulei pievienotas fotogrāfijas no tikšanās reizēm restorānā, kur redzams kā Lahteins pavada laiku jaunu sieviešu sabiedrībā.

Vai tas ir tā un, ja tā ir, tad uz kāda pamata vīzas izdotas, tagad skaidros Ārlietu ministrija.

Svarīgākais