Kristību laikā nejauši noslīcina zīdaini

Kāds priesteris Moldovā tiek apsūdzēts par sešas nedēļas veca puisēna noslīcināšanu kristību ceremonijas laikā, ziņo portāls e-Baznīca.lv.

Aculiecinieku sniegtā informācija liecina, ka tēvs Valentīns pirms tradicionālās mazuļa mērcēšanas ūdenī aizmirsis aizsegt viņa mutīti un deguntiņu. Pēc tam, kad mazulis trīs reizes iemērkts traukā ar ūdeni, viņam sākušās elpošanas problēmas, bet divdesmit minūtes vēlāk no zīdaiņa mutes un deguna sākusies asiņošana.

Satriektie vecāki bērnu mēģinājuši nogādāt slimnīcā, bet ceļa laikā viņš miris, un vēlāk veiktajās ekspertīzēs noskaidrots, ka zīdaiņa nāves cēlonis ir noslīkšana.

"Mēs visi redzējām, ka priesteris neaizsedz bērna muti, lai tajā neiekļūtu ūdens, kā tas ir pieņemts ceremonijas laikā. Mēs vienkārši nespējām noticēt savām acīm, kad mācītājs vienkārši viņu iemērca ūdenī," medijiem izjūtās dalījies mirušā bērna tēvs.

Pats ceremonijas izpildītājs gan noliedz savu vainu bērna nāve, tomēr mirušā mazuļa radinieki un krustvecāki ir pārliecināti, ka tieši mācītājam jāuzņemas atbildība par traģisko notikumu.

"Kad bērnu mērcēja ūdenī, viņš raudāja, bet mēs bijā pārliecināti, ka priesteris zina, ko viņš dara, bet tā acīmredzot nebija. Kad mums atdeva bērnu, mēs vairs nespējām viņam palīdzēt," presei sašutumu paudusi bērna krustmāte.

"Kad mēs viņam jautājām, ko viņš ir izdarījis, viņš paskaidroja, ka viņš jau nu labāk zina, kā visam jānotiek, jo šī nav pirmā reize, kad viņš piedalās kristībās un pieredzes viņam noteikti ir vairāk nekā mums," stāstījusi krustmāte.

Par notikušo sākta izmeklēšana un ierosināta krimināllieta, un likumsargi skaidrojuši, ka gadījumā, ja mācītājs tiks atzīts par vainīgu, viņam draud līdz trim gadiem ilgs cietumsods.