Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Piedalies! Jaunieši aicināti pieteikties bezmaksas braucieniem pa Eiropu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Šodien Eiropas Komisija (EK) izsludināja jaunu pieteikumu iesniegšanas kārtu "DiscoverEU" ceļošanas karšu saņemšanai, kas ļaus jauniešiem ceļot pa Eiropu un iepazīt tās kultūras mantojumu, vienlaikus krājot zināšanas un attīstot prasmes, informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

Eiropas izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta komisārs Tibors Navračičs norādīja, ka jau vairāk nekā pusotru gadu "DiscoverEU" rada jaunas iespējas Eiropas jauniešiem iepazīt savu kontinentu. Viņš uzsvēra, ka "DiscoverEU" dalībnieki ceļojumu laikā var arī piedalīties virknē organizētu tikšanos un pasākumu, kā arī saņemt savu ceļojumu žurnāla eksemplāru piedzīvojumu pierakstīšanai.

EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā stāstīja, ka ik gadu "DiscoverEU" pasākumi tiek organizēti par kādu īpašu tēmu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) prioritātēm. Šā gada tēma ir "izzināt Eiropu", savukārt nākamā gada tēma būs "Ilgtspējīga un zaļa Eiropa".

Pieteikties var jaunieši, kuri šī gada 31.decembrī būs 18 gadus veci, ir ES pilsoņi un ir gatavi ceļot laikposmā no 2020.gada 1.aprīļa līdz 31.oktobrim, ceļojuma ilgumam nepārsniedzot 30 dienas.

Interesenti pieteikumus līdz 28.novembrim var iesniegt Eiropas Jaunatnes portālā. Pieteikumus novērtēs un uzvarētājus atlasīs vērtēšanas komiteja.

Atlasi izturējušie jaunieši varēs doties ceļā vai nu individuāli, vai līdz piecu cilvēku grupā. EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā norādīja, ka jauniešiem parasti tiek piešķirtas dzelzceļa biļetes, tomēr, lai nodrošinātu piekļuvi arī tiem reģioniem, kur dzelzceļa nav, dalībnieki var izmantot alternatīvus transporta veidus, piemēram, autobusus, prāmjus vai, izņēmuma gadījumā, lidmašīnas.

Līdz šim organizētajās trijās pieteikumu iesniegšanas kārtās ceļošanai kopumā pieteicās 275 000 jauniešu, un EK ir piešķīrusi 50 000 ceļošanas karšu.