Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Turcija pēc sarunām ar Krieviju atbrīvojusi 18 Sīrijas karavīrus

© AFP/SCANPIX/LETA

Turcija ceturtdien atbrīvoja 18 Sīrijas karavīrus, kurus Turcijas spēki bija sagūstījuši Sīrijas ziemeļaustrumos, paziņoja Turcijas Aizsardzības ministrija.

Atbrīvošana notika pēc sarunām ar Krieviju par šo karavīru nodošanu Sīrijai.

"18 [Sīrijas] režīma elementi, kas sagrābti (..) 29.oktobrī, tika nodoti koordinācijas ar Krievijas Federācijas varas iestādēm rezultātā," ministrija pavēstīja tviterī.

Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars iepriekš bija paziņojis, ka diviem no šiem karavīriem ir sniegta medicīniska palīdzība kādā Turcijas slimnīcā.

Turcijas spēki otrdien sagūstīja Sīrijas karavīrus pierobežas pilsētas Raselainas tuvumā izlūkošanas darbību laikā. Turcijas iestādes pēc tam pārbaudīja, vai atbilst patiesībai sagūstīto apgalvojumi, ka viņi ir Sīrijas režīma karavīri.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans ir vairākkārt sacījis, ka Turcija neļaus Sīrijas kurdu kaujiniekiem, kurus Ankara uzskata par "teroristiem", uzturēties Sīrijas-Turcijas robežas tuvumā, ģērbtiem Sīrijas "režīma drēbēs".

Turcija pēdējā mēneša laikā ir panākusi vienošanās ar ASV un Krieviju par Sīrijas kurdu kaujinieku atvilkšanu no pierobežas rajoniem. Turcija iecerējusi tur izveidot "drošu zonu", kur tā plāno izmitināt daļu no Turcijā esošajiem 3,6 miljoniem sīriešu bēgļu.