Lai atvaļinājums sagādātu maksimālu prieku

ASV zinātnieki noskaidrojuši kāds atvaļinājums cilvēkam sagādā maksimālu prieku, ziņo ārzemju tūrisma portāli.

Ideāls atvaļinājums ir četrreiz gadā un ne ilgāks kā piecas dienas. Īsu atvaļinājumu laikā gūtie patīkamie iespaidi ievērojami labāk saglabājas cilvēku atmiņā, savukārt vienas ilgākas atpūtas laikā gūtie iespaidi aizmirstas daudz ātrāk.

„Ap septīto atpūtas dienu eiforija izgaist un atvaļinājumā pavadītais laiks vairāk nav tik patīkams, kā pirmajās dienās, jo vairs nesniedz priecīgu saviļņojumu. Tieši tādēļ četri nelieli atvaļinājumi gadā dod ievērojami lielāku pozitīvo efektu jūsu psihiskajai veselībai,” – uzskata profesors Dens Areli no Ziemeļkarolības Djūka universitātes.

Vairāki psihologi izteikuši arī pretēju viedokli, norādot, ka bieži braucieni palielina stresu, jo lidojumu, iekārtošanās viesnīcās, aklimatizācija un citas tamlīdzīgas problēmas pieprasa noteiktas emocionālās „nodevas”. Šī viedokļa piekritēji uzskata, ka atpūsties vajag vienu vai divas reizes gadā, bet pozitīvās emocijas iespējams gūt arī brīvdienu un svētku laikā.

Pasaulē

Mediju vidū klīst baumas, ka kopš prinča Harija un viņa sievas Meganas Mārklas pārcelšanās uz ASV Velsas princese Keita palikusi vienīgā, kas bija pielaidīga pret aizvainotajiem radiniekiem, turklāt Keita Midltone, iespējams, joprojām uztur siltas attiecības ar vīra brāli, raksta “Fox News”.

Svarīgākais