Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vides aktīvisti mēģinājuši bloķēt Londonas metro satiksmi

© SWNS/SCANPIX/LETA

Kustības "Extinction Rebellion" (XR; "Dumpis pret izmiršanu") aktīvisti ceturtdien mēģinājuši nobloķēt Londonas metro satiksmi.

Policija aizturējusi četrus cilvēkus par mēģinājumiem traucēt metro darbību.

Policija ziņo par aktīvistu protestiem vismaz trīs stacijās.

Sociālajos medijos publiskotajos video redzams, ka aktīvisti vienā no stacijām uzrāpušies uz vilcienu jumtiem. Viņu rīcība sadusmojusi pasažierus, kas vismaz vienu protestētāju norāva no vilciena jumta.

"Extinction Rebellion" apstiprināja, ka viņu aktīvisti nevardarbīgā veidā traucējuši satiksmi divās stacijās, un ziņo, ka viens no aktīvistiem cietis vardarbīgā incidentā.

Kustība atklāja, ka divi no protestētājiem, kas uzrāpās uz vilcienu jumtiem, ir priesteri. Savukārt kāds 83 gadus vecs bijušais policists pielīmējies pie vilciena.

Lielbritānijas transporta policija bija aicinājusi protestētājus netraucēt metro un dzelzceļa satiksmi, nodēvējot to par "vienu no zaļākajām transporta metodēm" Londonā.

Kopš 7.oktobra, kad "Extinction Rebellion" sāka savu "rudens dumpi", policija Londonā aizturējusi vairāk nekā 1600 protestētājus.

"Extinction Rebellion" šodien plāno Londonas Getvikas lidostā izdalīt skrejlapas ar informāciju par aviosatiksmes ietekmi uz klimatu, bet norādīja, ka neplāno traucēt gaisa satiksmi.

"Extinction Rebellion" vēlas panākt no politiķiem Lielbritānijā un citur pasaulē aktīvāku rīcību cīņā ar klimata pārmaiņām.