Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: Katalonijā notikuši vardarbīgi protesti; 80 ievainotie

© AP/SCANPIX/LETA

Vardarbīgajās sadursmēs starp protestētājiem un policiju Katalonijā aizvadītajā naktī ievainoti 80 cilvēki, tostarp 46 policisti, paziņojušas Spānijas varasiestādes.

Policija aizturējusi 33 cilvēkus.

Katalonijā šonedēļ notiek protesti pret cietumsodu piespriešanu deviņiem separātistu līderiem.

Jau vēstīts, ka Spānijas Augstākā tiesa pirmdien piesprieda 13 gadu cietumsodu bijušajam Katalonijas vicepremjeram Urialam Džunkerasam, atzīstot viņu par vainīgu musināšanā uz dumpi un valsts līdzekļu izšķērdēšanā.

Vēl trim katalāņu separātistu līderiem, kas stājās tiesas priekšā saistībā ar neatkarības referenduma sarīkošanu 2017.gadā, piespriesti 12 gadu ilgi cietumsodi, bet pieciem citiem apsūdzētajiem - nedaudz īsāki cietumsodi.

Spānijas prezidents Pedro Sančess šodien tiekas ar Iekšlietu ministrijas un citu ministriju ekspertiem, lai analizētu drošības situāciju Katalonijā, kur vardarbīgas sadursmes starp protestētājiem un policiju notikušas jau trīs naktis pēc kārtas.

Protesti Katalonijā turpinās arī šodien, aktīvistiem bloķējot ceļus, tostarp lielceļu, kas ved uz Franciju.

Paralēli šiem protestiem tūkstošiem cilvēku devušies miermīlīgos gājienos no dažādām Katalonijas vietām uz Barselonu, kur streiko studenti un piektdien arodbiedrības plāno ģenerālstreiku.