Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas pilsone iekūlusies nepatikšanās Lielbritānijā

© AFP/SCANPIX/LETA

Latvijas pilsonei otrdien Lielbritānijā piespriests 28 mēnešu cietumsods un konfiscēta automašīna par mēģinājumu nelegāli ievest Lielbritānijā divus albāņus, ziņo laikraksts "North Wales Chronicle".

24 gadus vecā Linda Jankovska tiesā atzina vainu imigrācijas likuma pārkāpuma veicināšanā Holihedas prāmju ostā 10.septembrī.

Sieviete kopā ar diviem albāņiem ieradās ar prāmi no Dublinas. Biļetes braucienam ar prāmi tika iegādātas, maksājot skaidrā naudā un norādot nepatiesus vārdus.

Kad viņi tika apturēti Holihedas prāmju ostā, Englsi salā, Velsā, sieviete stāstīja, ka dodas apciemot paziņu un vīrietis viņas automašīnas priekšējā pasažieru sēdeklī ir viņas draugs. Taču, kad Jankovskai tika lūgts nosaukt drauga vārdu, viņa nespēja atbildēt.

Abi Albānijas pilsoņi, kas bija Jankovskas pasažieri automašīnā uz prāmja, bija pieteikušies patvērumam Īrijā un tika nosūtīti atpakaļ uz Īriju.

"Patiesais nolūks bija iekļūt Lielbritānijā nelikumīgi un palikt tur kā ekonomiskajiem migrantiem," norādīja prokuratūras pārstāvis, piebilstot, ka sieviete to, bez šaubām, darījusi kaut kāda finansiāla labuma dēļ.

Jankovska, kura Dublinas piepilsētā strādāja veikalā un picērijā, tiesā apgalvoja, ka bijusi nepastāvīgās attiecībās. Albāņi lūguši viņus aizvest un viņa piekritusi. Albāņi esot seguši tikai ceļa izmaksas.

"Viņa ir viegli ievainojama jauna sieviete," sacīja advokāte, piebilstot, ka vīrietis viņu izmantojis un zināmā mērā izdarījis spiedienu uz viņu.

Advokāte norādīja, ka pēc notikušā Jankovska ir zaudējusi darbu un dzīvesvietu.

Prokuratūra tiesā norādīja, ka Lielbritānijas un Īrijas starpā ir spēkā vienošanās par brīvu kustību, ko, diemžēl, iespējams ļaunprātīgi izmantot.

Tiesnesis uzsvēra, ka šādi pārkāpumi ir jāsoda, jo grauj imigrācijas kontroles pamatus.

Jankovska, visticamāk, tiks deportēta uz Latviju.