Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Dombrovskis rosinās jaunus tiesību aktus kriptovalūtas jomā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Eiropai vajadzīga vienota pieeja kriptovalūtai, tāpēc Eiropas Komisijas (EK) izpildviceprezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JV) plāno ierosināt jaunus tiesību aktus šajā jomā.

To šodien uzrunā Eiropas Parlamenta (EP) atbildīgo komiteju deputātiem pirms iztaujāšanas pauda politiķis.

Dombrovskis skaidroja, ka ierosinās jaunu Eiropas stratēģiju, kas ļaus izmantot finanšu tehnoloģiju potenciālu un konkurēt pasaules mērogā.

Runājot par citu tēmu - sociālā taisnīguma panākšanu, politiķis norādīja, ka sociālais taisnīgums nevar pastāvēt bez taisnīguma nodokļu jomā. "Eiropas Komisija pēdējo piecu gadu laikā ir ieviesusi vairāk saistošu reformu taisnīgas nodokļu politikas jomā nekā 20 gados pirms tam," atgādināja Dombrovskis.

EK izpildviceprezidenta amata kandidāts norādīja, ka saistībā ar izvirzītajām prioritātēm turpinās cīņu pret nodokļu apiešanu, kā jau to esot darījis līdzšinējo pilnvaru laikā, piemēram, iesniedzot priekšlikumus par publisku pārskatu sniegšanu par katru valsti.

Dombrovskis akcentēja, ka starptautiskie uzņēmumi ir efektīvi jāapliek ar nodokļiem, lai iedzīvotājiem un mazo un uzņēmumu nebūtu jāuzņemas netaisnīgs nodokļu slogs.

Kā ziņots, Eiropas Savienībai (ES) nepieciešama atbilstoša politika laikā, kad pasaule kļuvusi nenoteiktāka un konfliktējošāka, un mazinās pārliecība par demokrātiskās vērtībās balstītas ekonomiskās attīstības stabilitāti, pauda Dombrovskis.

Viņš iezīmēja vairākus darbības virzienus, kuri šādā situācijā būs viņa darbības un ES turpmākās politikas pamatā - ekonomiskās un monetārās savienības padziļināšana, Eiropas Stabilizācijas mehānisma un eirozonas budžeta instrumentu reformēšana, banku savienības izveidošanas noslēgšana un atbalsta sniegšana mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Viņš norādīja arī uz vairākiem citiem ES paveicamajiem uzdevumiem. "Kopā ar kolēģiem izveidošu ilgtermiņa stratēģiju, lai nodrošinātu, ka Eiropa turpina pastāvēt kā rūpnieciska lielvara," solīja politiķis.

Viņš kā savu mērķi izvirzījis stiprināt Eiropas ekonomisko suverenitāti. "Es arī strādāšu, lai panāktu, ka mūsu ekonomikas un rūpniecības politika atbalsta zaļo un digitālo pārveidi. Mūsu sociālajai politikai jāiet līdzi šai pārveidei, lai mēs izveidotu iekļaujošāku sabiedrību," pauda Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Dombrovski šodien iztaujā EP Ekonomikas un monetāro jautājumu un Nodarbinātības un sociālo lietu komiteju deputāti.