Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Leiena Dombrovskim uzticējusi vadošo lomu cīņā pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Nākamā Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena ir uzticējusi EK izpildviceprezidenta amata kandidātam Valdim Dombrovskim (JV) uzņemties vadošo lomu cīņā pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, to politiķis pavēstīja otrdien pirms iztaujāšanas Eiropas Parlamentā.

Dombrovskis pretendē uz portfeli, kuram dots apzīmējums "Ekonomika cilvēku labā", tāpat viņš būs finanšu pakalpojumu komisārs.

Viņš EP deputātiem norādīja, ka Eiropas suverenitātes apliecināšana ir saistīta arī ar atbildības uzņemšanos par mūsu finanšu sektora integritāti.

"Mana attieksme pret šo pienākumu ir ļoti nopietna, un es ar nepacietību gaidu iespēju sadarboties ar Eiropas un starptautiskajiem partneriem," runājot par viņam uzticēto lomu cīņā pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, pauda Dombrovskis.

EK izpildviceprezidenta amata kandidāts norādīja, ka ir jāstiprina uzraudzība un prasību izpilde, arī pāri robežām. Politiķis rosināja, ka būtu "ļoti vērtīgi" uzticēt īpašus uzraudzības uzdevumus nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā un šo uzdevumu koordināciju kādai Eiropas Savienības struktūrai.

Kā ziņots, otrdien ar visu trīs topošās EK priekšsēdētājas Leienas izpildvietnieku iztaujāšanu noslēgsies izvirzītā jaunā EK sastāva darba interviju maratons.

Kā pirmo EP Ekonomikas un monetāro jautājumu un Nodarbinātības un sociālo lietu komiteju deputāti iztaujā Dombrovski. Plānots, ka viņa uzklausīšana ilgs aptuveni trīs stundas. To iespējams skatīties arī tiešraidē.

Balsojums par jaunā EK sastāva apstiprināšanu amatā paredzēts Strasbūras plenārsēdē 23.oktobrī.