Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Parīzē policija gatavojas plašiem protestiem nedēļas nogalē

© Tristan Reynaud/SIPA/SCANPIX/LETA

Parīzes ielās tiek izvietoti tūkstošiem policistu, lai aizsargātu vēsturiskās vietas un valdības ēkas nedēļas nogalē, kad tā dēvētās dzelteno vestu kustības aktīvisti, arodbiedrības un vides aizstāvji plāno vairākas protesta akcijas.

Dzelteno vestu organizators Tjerī Pols Valē ziņu aģentūrai "The Associated Press" sacīja, ka demonstranti cer ar protesta akciju sestdien Parīzē un citās Francijas pilsētās atdzīvināt pieklusušo kustību pret ekonomisko netaisnību.

Francijas prezidents Emanuels Makrons šogad piedāvāja risinājumus dažām no dzelteno vestu kustības paustajām bažām, bet neapmierinātība sabiedrībā atkal sāk pieaugt saistībā ar Makrona plāniem reorganizēt Francijas dārgo un sarežģīto pensiju sistēmu.

Galēji kreisi noskaņotā arodbiedrība "Strādnieku spēks" sestdien rīko atsevišķu gājienu pret pensionēšanās reformu, lai paustu bažas, ka cilvēkiem būs garāks darba mūžs un mazākas pensijas.

Vienlaikus klimata aktīvisti sestdien Parīzes ielās izies demonstrācijā, lai pieprasītu aktīvāku valdības un kompāniju rīcību videi kaitīgo izmešu samazinājumam, degošo Amazones lietus mežu un kūstošo Arktikas ledāju glābšanai.