Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas studenti ASV pārdevuši mācību grāmatas 3,5 miljonu dolāru vērtībā

© Tass/Scanpix/LETA

Latvijas studenti, kas piedalās programmā "Southwestern Advantage", atgriezušies no ASV, kur trīs mēnešu laikā pārdeva mācību grāmatas 3,5 miljonu dolāru (aptuveni 3,137 miljonu eiro) dolāru vērtībā, informēja programmas pārstāvis Miks Lūsis.

Pēc viņa paustā, ar katru gadu programmas dalībnieku skaits pieaug, un šogad izaicinājumu pieņēma 140 studenti no Latvijas.

No 140 studentiem vairāk nekā pusei jeb 74 šī bija pirmā vasara programmā. Kopā ar latviešu studentiem strādāja igauņi, lietuvieši, slovāki, poļi un gruzīni, veidojot 687 studentu lielu grupu, kas kopsummā pārdeva mācību grāmatas 14 miljonu dolāru (aptuveni 12,549 miljonu eiro) vērtībā.

Programmas pārstāve Madara Jakobsone norādīja, ka patlaban dati tiek precizēti, tomēr pirmie aprēķini liecinot, ka pārdošanas apjoms palielinājies virs 3,5 miljoniem dolāru. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas esot vairāk nekā pusmiljona dolāru pieaugums.

Sākotnējie rezultāti liecinot, ka starp studentiem, kuri programmā piedalījās pirmo reizi, labākā pārdevēja balvu iegūs Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas students Niklāvs Balgalvis, kas pārdevis grāmatas 56 000 dolāru (aptuveni 50 196 eiro) vērtībā.

Šovasar latviešu studenti strādājuši 12 ASV štatos un arī Ontario provincē Kanādā. Lielākā daļa studentu, kas piedalās "Southwestern" programmā, ir no Rīgas Tehniskās universitātes. Pagājušajā vasarā universitāte bija 8.vietā starp 204 iesaistītajām universitātēm.

Lūsis informēja, ka gatavošanās nākamajai vasarai sāksies jau oktobrī un jauni studenti tiek aicināti uz atlases procesu.

Papildus darbam studenti nedēļas nogalēs varējuši arī ceļot un iepazīt vietējos apskates objektus. Viena no iecienītākajām vietām, kas vienmēr tiek apmeklēta, ir atrakciju parki, bet neiztrūkstošas ir arī ekskursijas uz slavenām apskates vietām - Niagāras ūdenskritumu, Lielo kanjonu, Jeloustonas parku, Čikāgas pupu un citām.

"Southwestern Advantage" programma specializējas studentu apmācībā - uzņēmējdarbības, līderības un pārdošanas iemaņu uzlabošanā. Šīs iemaņas studenti apgūst visu gadu, pirms dodas strādāt uz ASV, kur pārdod izglītojošas grāmatas un tiešsaistes abonementus vietējām ģimenēm, staigājot no mājas uz māju. Studenti pārsvarā dzīvo vietējās viesģimenēs. Šādā darba un apstākļu veidā studentam ir dota iespēja uzlabot savas prasmes un iepazīt Ameriku, kā arī iepazīstināt vietējos ar Latviju.