Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

"Apple" prezentē jauno "iPhone 11"

© Reuters/Scanpix/LETA

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" otrdien prezentēja jauno viedtālruņu "iPhone 11" modeļus, samazinot cenas vienkāršākajiem no šiem nodeļiem, kā arī paziņoja par plāniem nodrošināt straumēšanas un spēļu pakalpojumus, “Apple” pretojoties tās ražojumu noieta kritumam globālajā viedtālruņu tirgū.

"Apple" samazināja "iPhone 11" sākumcenu līdz 699 ASV dolāriem un piedāvāja spēļu un straumēšanas televīzijas abonēšanu par zemākām cenām nekā konkurenti.

"Apple" prezentēja trīs "iPhone 11" versijas, tai skaitā "Pro" modeļus ar trīskāršu kameru un citām jaunām iespējām par cenām, sākot no 999 un 1099 dolāriem. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jaunie modeļi par tādām pašām cenām piedāvā jaunas iespējas, tai skaitā ultraplatleņķa fotokameru lēcas.

"Apple" jauno produktu prezentācijā pārsteigums bija sākumcenas samazināšana līdz 699 dolāriem salīdzinājumā ar 749 dolāriem par pērn prezentēto "iPhone XR", lai gan pilnvērtīgāko modeļu cena ir ap 1000 dolāru.

Jaunie "iPhone" ir "piebāzti ar jaunām iespējām un neiedomājami jaunu dizainu," paziņoja "Apple" vadītājs Tims Kuks prezentācijas pasākumā Kupertīno pilsētā.

Kompānija plāno sākt jauno viedtālruņu pārdošanu 20.septembrī.

"Apple" ir iecerējusi mainīt savu uzņēmējdarbības modeli, lai samazinātu atkarību no viedtālruņiem un piesaistītu saviem produktiem digitālo saturu un citus pakalpojumus.

"Es domāju, ka "iPhone 11" ir neatvairāms un var pārliecināt cilvēkus atjaunināt savus viedtālruņus ātrāk, nekā viņi to darītu citos gadījumos, ņemot vērā zemāko cenu un ilgāku baterijas mūžu, nevis tikai uzlabotu kameru," sacīja "Techspotential" analītiķis un konsultants Avi Grīngarts.

"Es domāju, ka ir vairāk iemeslu palikt pie “Apple”, nevis aiziet no "Apple"," ņemot vērā jaunos viedtālruņus un pakalpojumus, sacīja "Moor Insights & Strategy" analītiķis Patriks Mūrheds.

Jaunais straumēšanas pakalpojums "Apple TV+" sāks darboties 1.novembrī vairāk nekā 100 valstīs par 4,99 dolāriem mēnesī.

Lai gan saturs sākotnēji būs ierobežots, tā cena ir zemāka nekā 6,99 dolāri mēnesī, kas būs jāmaksā par konkurenta "Disney" gaidāmo straumēšanas pakalpojumu "Disney+", un vēl zemāka par "Netflix" plānotiem vēl dārgākiem pakalpojumiem.

"Apple" paziņoja, ka klienti, kas pirks "iPhone", "iPad", "Apple TV", "iPod touch" vai "Mac", pirmo gadu varēs šo pakalpojumu izmantot bez maksas.

Kompānija nākamajā nedēļā nāks klajā ar interneta spēļu abonēšanas pakalpojumu "Apple Arcade", kas arī maksās 4,99 dolārus mēnesī un ietvers vairāk nekā 100 nosaukumu spēles "Apple" viedtālruņiem un datoriem, kuras būs pieejamas apmēram 150 valstīs.

"Apple" prezentēja arī planšetdatoru "iPad" un viedpulksteņu "Apple Watch" atjauninājumus.

"Apple" akcijas cena otrdien nedaudz pieauga līdz 216,70 dolāriem, bet straumēšanas konkurentu "Netflix" un "Disney" akciju cenas saruka par apmēram 2%.