Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraiņu režisors Sencovs joprojām atrodas cietumā Maskavā

© REUTERS/ SCANPIX/LETA

Ukraiņu kinorežisors Oļehs Sencovs, kuram Krievijā piespriesti 20 gadi cietumā, atrodas Maskavā Butirku cietumā, ziņu aģentūrai "Interfax" pavēstīja avots, kas ir pazīstams ar situāciju.

"Viņš vēl vakar tika ievietots Butirku izolatora īpašajā blokā, kas ir pazīstams kā SIZO-2, un joprojām tur atrodas," sacīja aģentūras sarunbiedrs.

Izsakoties par pretrunīgo informāciju, kas parādījusies saistībā ar redzamākā ukraiņu politieslodzītā likteni, arī to, ka viņš redzēts Maskavas Ļefortovas cietumā, avots paskaidroja: "Pirmkārt, šī informācija ir pilnīgi konfidenciāla. Otrkārt, žurnālisti nevarēja viņu pamanīt, jo viņš ir ievietots Butirku cietuma īpašajā blokā, kas citiem ir praktiski nepieejams."

Vairākos Ukrainas medijos piektdien bija parādījušās ziņas, ka Krievijā apcietinātie ukraiņi, arī Sencovs, esot ceļā uz Ukrainu vai pat jau ieradušies Ukrainā, un ka apmaiņa ar ieslodzītajiem Krievijas un Ukrainas starpā esot noslēgusies.

Reaģējot uz šo informāciju, Ukrainas prezidenta birojs pavēstīja, ka ziņas par to, ka ieslodzīto apmaiņas process būtu noslēdzies, neatbilst patiesībai un ka ieslodzīto "atbrīvošanas abpusējais process turpinās".

Prezidenta birojs solīja par ieslodzīto apmaiņas procesa noslēgumu paziņot pa oficiāliem kanāliem.