Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Nevakcinētiem bērniem Īrijā varētu liegt apmeklēt skolas un bērnudārzus

© Andrius Ufartas / F64 Photo Agency

Īrijas labklājības ministrs Simons Harris informējis, ka pēc aptuveni gada varētu tikt pieņemts lēmums, vai bērniem, kuri nav vakcinēti pret masalām un līdzīgām infekciju slimībām liegt uzsākt skolas vai bērnudārza gaitas, raksta portāls "Baltic-Ireland".

Ministrs minēja, ka iepriekš aizliegums tika svītrots no izstrādātās koncepcijas, jo tika uzskatīts, ka tas varēt būt “juridiski izaicinošs”. Tiesa,tiek plānotas papildu konsultācijas ar speciāliem, lai skaidrotu, vai šāds aizliegums patiešām varētu tikt ieviests. Parlamenta deputāti tiks lūgti balsot par atbalstu vakcīnu drošībai tuvākajā laika posmā.

Sākot ar septembri visiem vidusskolas pirmā gada zēniem tiks nodrošināta valsts apmaksāta vakcinēšana pret cilvēka papilomas vīrusu (HPV), lai mazinātu saslimšanu ar vēzi.

Vakcīna jau daudzus gadus tiek sniegta meitenēm līdzīgā vecumā, bet saistībā ar nepamatotām bailēm par nevēlamām blakusparādībām vakcinēto meiteņu skaits ir samazinājies līdz 70%, lai gan programmas mērķis ir 85%.HPV sievietēm var izraisīt dzemdes kakla vēzi, bet vīriešiem - dzimumorgānu kārpas vai mutes dobuma vēzi.