Kastro paredz, ka pret Obamu tiks rīkots atentāts

Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro paredz, ka pret ASV prezidentu Baraku Obamu tiks rīkots atentāts un ieteicis Obamam parūpēties par savu drošību. Ar šādu paziņojumu viņš nāca klajā sarunā ar kādas Venecuēlas televīzijas žurnālistiem.

Par to, atsaucoties uz BBC News, ziņo portāls apollo.lv

«Tas, ka viņš vēl nav nogalināts, ir veiksmes jautājums. Viņu var nogalināt, bet es nedomāju, ka viņi to darīs pašlaik. Jebkurā gadījumā, viņam ir jāparūpējas par savu drošību,» – paziņojis Kastro, atbildot uz jautājumiem par Savienoto Valstu prezidentu.

«Mans uzdevums ir runāt to, ko es domāju par tiem, kuri atrodas pie varas un pieņem lēmumus,» – sarunā precizējis Kastro.

Pēc bijušā Kubas vadītāja, kurš nesen izlēma atgriezties politiskajā dzīvē un pirmoreiz pēc slimības izraisīta četru gadu pārtraukuma atkal sāka tikties ar valsts iedzīvotājiem, ASV varas iestādēm tāpat ir jāizdara viss iespējamais, lai nepieļautu kodolkara ar Irānu sākšanos.

Jāatgādina, ka augustā sākumā Kastro savā komentāru slejā «Pārdomas «kubiešu tautas vārdā» vērsās pie Baraka Obamas, brīdinot par pasaules mēroga kodolkara, kas var sākties gan spriedzes ap mīklaini uzspridzināto Dienvidkorejas korveti «Cheonan», gan arī situācijas ap Irānas kodolprogrammu dēļ.

Pasaulē

Ķīna pēdējos gados ir guvusi lielus panākumus kosmosa izpētē, sūtot astronautus uz savu kosmosa staciju un atgriežot uz Zemes paraugus no Mēness. Tagad tā vēlas pārvērst šos panākumus zinātnes sasniegumos, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais