Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Bekhema jaunās komandas stadiona mājvietā konstatētas arsēna pēdas

© REUTERS/ SCANPIX/LETA

Deivida Bekhema Amerikas futbola līgas (MLS) komandas Maiami "Inter" jaunā stadiona mājvietā konstatēts liels vides piesārņojums, vēsta laikraksts "Miami Herald".

Laikraksts vēsta, ka stadionam paredzētajā vietā konstatētas arsēna pēdas. Piesārņojuma līmenis divreiz pārsniedzis pieļaujamo normu.

Jaunā kluba mājvieta paredzēta netālu no Maiami lidostas, bet tā kopējā platība ir aptuveni 53 hektāri. Īpašuma vērtība tiek lēsta viena miljarda dolāru (1 110 000 000 miljardu eiro) apmērā.

Vides piesārņojuma atskaite satriekusi arī pilsētas mēru Emiliju Gonsalesu, kurš otrdien pavēlējis slēgt vienīgo pilsētas golfa laukumu, kas atrodas netālu no stadionam paredzētās vietas.

Laikraksts ziņoja, ka "Inter" nolīgtā vides kompānija savos mērījumos konstatējusi ne vien arsēna, bet arī bārija pēdas, kas pārsniedzis pieļaujamo limitu. Lielais piesārņojums, visticamāk, radies no netālu esošās pašvaldības atkritumu dedzināšanas iekārtas, kas jau ir novecojusi.

Pagaidām nav skaidrs vai teritorijas sakopšanas darbi iespaidos stadiona nākotni, bet "Inter" pārstāvji jau aprēķinājuši, ka vides pilnīga satīrīšana maksātu papildus 35 miljonus dolāru (nepilnus 39 miljonus eiro).

Līgas jaunpienācējas pirmā spēle paredzēta jau nākamgad, bet maijā Bekhema un citu partneru īpašumā esošā "Inter" komanda saņēma atļauju no pilsētas tiesas nojaukt teritorijā esošo veco stadionu, lai tā vietu uzslietu arēnu ar 18 000 skatītāju vietām.

Klubs pirmās divas sezonas plāno aizvadīt Lokhārtas stadionā, līdz tiks pabeigta jaunā mājvieta.