Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Vien trīs kilometrus no iepriekšējās apšaudes vietas Filadelfijā atskan šāvieni; ir cietušie

© AP/ SCANPIX/ LETA

ASV pilsētā Filadelfijā ceturtdien pieci cilvēki tika sašauti incidentā, kas notika apmēram trīs kilometrus no trešdien notikušās apšaudes vietas, kurā bija sašauti seši policisti.

Neviens no ceturtdien sašauto cilvēku ievainojumiem neapdraud dzīvību, paziņoja policija.

Šāvieni ceturtdienas pēcpusdienā tika raidīti Filadelfijas ziemeļu rajonā Ogoncā nepilnu diennakti pēc tam, kad Tiogas rajonā tika ievainoti seši policisti, kas bija ieradušies veikt aizturēšanu ar narkotikām saistītā lietā.

Divus no ceturtdien sašautajiem policija aizveda uz Einšteina Medicīnas centru, vēl vienu tur aizveda mediķi, bet abi pārējie tur ieradās ar privātu automašīnu.

Ceturtdienas incidentā ievainotie bija vīrieši, kas sašauti rokās vai kājās.

Vēl nav ziņots, ka saistībā ar šo apšaudi kāds būtu aizturēts,

Trešdien pēc apmēram astoņas stundas ilgas konfrontācijas policija aizturēja šāvēju Morisu Hilu, kurš bija aizbarikādējies kādā namā.

Incidenti Filadelfijā notika pēc divām masu apšaudēm, kas šomēnes tika sarīkotas Ohaio štata Deitonas pilsētā un Teksasas štata Elpaso pilsētā un kurās nogalināts 31 cilvēks.

Neraugoties uz šaujamieroču vardarbības gadījumiem ASV, centieni pastiprināt šaujamieroču noteikumus negūst pietiekamu piekrišanu šajā valstī, kur ietekmīgā Nacionālā šaujamieroču asociācija (NRA) cenšas bloķēt stingrāku noteikumu pieņemšanu.