Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Nedienas Vācijā: ārlietu ministra lidmašīnai radušās tehniskas problēmas

© REUTERS/ SCANPIX/LETA

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss pirmdien bijis spiests pēdējā brīdī nomainīt lidmašīnu pirms došanās vizītē uz Ziemeļameriku, jo lidmašīnai "Airbus A319" radušās tehniskas problēmas.

Vācijas ārlietu ministrija neatklāja, kādas tieši problēmas lidmašīnai radušās. Taču šī nav pirmā reize, kad Māsa darba braucienus iztraucējušas problēmas ar lidmašīnām.

Maijā ārlietu ministrs šādu problēmu dēļ par 70 minūtēm nokavēja ierašanos vizītē Bulgārijā, bet mēnesi pirms tam lidmašīnai radās problēmas nolaižoties Ņujorkā, kā rezultātā Māss nokavēja ANO Drošības padomes neformālās sēdes sākumu.

Savukārt februārī lidmašīna nespēja aizvest Māsu no Bamako uz Berlīni pēc viņa diplomātiskās vizītes beigām. Ministram nācās gaidīt 20 stundas, līdz pēc viņa ieradās jauna lidmašīna.

Māss pašreiz ir devies uz Ņujorku, kur otrdien piedalīsies ANO Drošības padomes sanāksmē par civiliedzīvotāju aizsardzību bruņotos konfliktos. Plānots, ka pēc tam Māss dosies uz Kanādu, kur tiksies ar šīs valsts ārlietu ministri Kristiju Frīlendu un apmeklēs inuītu kopienu Bafina salā.