Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Apšaude Oslo mošejā: šāvējs noraida visas apsūdzības

© CHINE NOUVELLE/SIPA / LETA

Aizdomās par pusmāsas slepkavību un apšaudes sarīkošanu Oslo mošejā turētais norvēģis noraidījis apsūdzības slepkavībā un slepkavības mēģinājumā, pirmdien pavēstīja viņa advokāte.

Vīrietis, kas medijos identificēts kā 21 gadus vecais Filips Manshauss, tiek turēts aizdomās par 17 gadus vecās pusmāsas slepkavību un slepkavības mēģinājumu mošejā "Al Noor".

Policija apsver iespēju izvirzīt arī apsūdzības terorakta mēģinājumā.

"Es varu apstiprināt", ka viņš šīs apsūdzības noraida, ziņu aģentūrai AFP sacīja advokāte Unni Friesa.

Pirmdien tiesa izskatīs jautājumu par aizdomās turētā apcietinājumu. Policija lūgusi lietu izskatīt slēgtā sēdē.

Aizdomās turētais sestdien iegājis mošejā Baerumā, turīgā Oslo rajonā, bruņojies ar vismaz diviem ieročiem, un sācis šaut. Viņu uzveicis kāds 65 gadus vecs vīrietis, kurš guvis vieglus savainojumus.

Dažas stundas vēlāk kādā mājā Baerumā tika atrasts jaunas sievietes līķis, un policija svētdien apstiprināja, ka tā ir aizdomās turētā 17 gadus vecā pusmāsa.

Mediji vēsta, ka nogalinātā bijusi ķīniešu izcelsmes, un viņu adoptējusi aizdomās turētā tēva partnere.

Izmeklēšanā atklāts, ka aizdomās turētajam bijuši galēji labēji un imigrantiem naidīgi uzskati, svētdien sacīja Oslo policijas operāciju priekšnieka pienākumu izpildītājs Rune Šolds.

Norvēģijas mediji sestdien ziņoja, ka aizdomās turētais neilgi pirms uzbrukuma mošejai publiskojis internetā komentārus, kuros slavējis martā notikušās apšaudes mošejās Jaunzēlandē, kur tika nogalināts 51 cilvēks.