Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Viens no iespaidīgākajiem zibens uzplaiksnījumiem, kāds jebkad redzēts

© Shaun Roster / SWNS/SCANPIX/LETA

Sinoptiķis Toms Bricis, kurš sociālajā tīklā facebook dalās arī ar dažādiem novērojumiem un publikācijām no ārvalstīm dalījies ar kadriem, kuros redzams viens no iespaidīgākajiem zibens uzplaiksnījumiem, kuru izdevies iemūžināt pēdējo gadu laikā.

T.Bricis informē, ka par konkrēto notikumu šobrīd pieejamais ziņu daudzums ir samērā skops. "Video nofilmējusi un publicējusi amerikāniete @Alyssa Barrundia. Gvatemalā Agua vulkāna tuvumā. Kā redzams, šis zibens ir vērsts no zemes uz mākoņiem.Parasti viena zibens izlāde ilgst 0,2 sekundes. Šeit vairrākārtēji uzplaiksnījumie vienā kanālu sistēmā ilgst vairāk nekā 10 sekundes," informē T.Bricis.

Jau vēstīts, ka ceturtdien arī Latvijā gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Kurzemē un Latgalē līs ilgstoši un nokrišņu daudzums sasniegs 15-35 milimetrus. Pievakarē rietumos debesis sāks skaidrosies.

Rīgā debesis būs mākoņainas un brīžiem gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, bet negaisa laikā tas var būt brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra būs +19...+21 grāda robežās.