Vēlas samazināt Pentagona darbinieku skaitu

ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss pirmdien paziņoja, ka plāno samazināt pārlieku smagnējo Pentagona hierarhiju, iesakot likvidēt vismaz 50 ģenerāļu un admirāļu amatu posteņus, kā arī viena komandpunkta slēgšanu.

To paredzēts īstenot plašākas ASV armijas izdevumu un kopš 2001.gada 11.septembra dramatiski pieaugušā Aizsardzības ministrijas personāla samazināšanas ietvaros.

«Kā minimumu es plānoju ierosināt mākamo divu gadu laikā likvidēt vismaz 50 ģenerāļu un admirāļu posteņus, kā arī 150 augstāko civilo vadītāju amatus,» preses konferences laikā sacīja Geitss, piebilstot, ka tāds samazinājums veidotu pusi no militāro un civilo posteņu pieauguma kopš 2000.gada.

Ministrs arī pavēstīja, ka birokrātiskā aparāta restrukturizācijas ietvaros viņš ierosinājis slēgt Norfolkā, Virdžīnijas pavalstī, izvietoto ASV apvienoto spēku komandpunktu, kas atbildīgs par ASV bruņoto spēku apmācību.

Pasaulē

Ķīna pēdējos gados ir guvusi lielus panākumus kosmosa izpētē, sūtot astronautus uz savu kosmosa staciju un atgriežot uz Zemes paraugus no Mēness. Tagad tā vēlas pārvērst šos panākumus zinātnes sasniegumos, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais