Mišela Obama ciemos pie Spānijas karaļa

ASV pirmā lēdija Mišela Obama un viņas jaunākā meita Saša pēc Spānijas karaļa Huana Karlosa ielūguma viesojusies viņa vasaras rezidencē Maljorkas salā. Pirms tam M. Obama un viņas meita pāris dienas atpūtās Marbeljā, turklāt žurnālisti jau iepriekš tika brīdināti, ka vizīte nav oficiāla un daudz informācijas par tās gaitu netiks sniegts.

AFP vēsta, ka Mariventas pilī, kas ir spāņu karaļnama vasaras rezidence, M. Obamu un deviņus gadus veco Sašu uzņēmuši monarhs Huans Karloss, karaliene Sofija un princese Letīcija – kroņprincis Felipe bija devies uz jaunā Kolumbijas prezidenta inaugurācijas ceremoniju. Žurnālistiem izdevies uzzināt, ka amerikāņu viešņas cienātas ar gaspačo zupu, grilētu āti, teļa gaļu sinepju mērcē, rīsiem, sēnēm un tumbet – tradicionālu maljorkiešu dārzeņu ēdienu. Galdā likti arī spāņu vīni Marques de Riscal un Remeirez de Ganuza Reserva.

Četru dienu ilgās atpūtas laikā Spānijā M. Obama un viņas meita apmeklēja vēsturiskās Granādas un Rondas pilsētas, izbrīvējot arī laiku pavāļāties pludmalē. AP vēsta, ka piektdienas pēcpusdienā, kad viešņas nolēmušas doties uz pludmali, vietējā policija ar palmu zariem ierobežojusi aptuveni 100 metru garu pludmales daļu, kurā ieeja bijusi atļauta tikai amerikāņu delegācijas locekļiem. Pati pirmā lēdija atpūtusies improvizētā teltī, kas bija darināta no buru audekla, bet Saša miesassarga pavadībā nopeldējusies Vidusjūrā.

Granādā M. Obama paspējusi apmeklēt ne tikai leģendāro Alhambras pili, bet arī noskatīties flamenko mūzikas šovu kādā par krodziņu pārveidotā alā. Viņa aktīvi aplaudējusi un, pēc flamenko trupas līdera Huana Andresa Maijas vārdiem, bijusi "lieliska un apveltīta ar labu ritma izjūtu". Spāņu mediji vēstījuši, ka M. Obama nav aizrāvusies ar iepirkšanos, parasti aprobežojoties tikai ar skatlogu apskatīšanu. Viņas delegācija bieži vien pusdienojusi nelielos krodziņos un rēķins nav pārsniedzis 50 eiro no cilvēka, raksta El Mundo.

Sestdien paklīda baumas, ka M. Obama varētu apmeklēt labdarības pasākumu, ko Maljorkas Villa Padierna organizēja Holivudas zvaigznes Antonio Banderass un Eva Longorija, taču tā vietā viņa kopā ar meitu atkal devusies uz kādu nelielu restorānu netālu no Maljorkas. A. Banderass sarunā ar AFP sacījis, ka pilnībā izprot šādu rīcību. "Viņu nevajadzētu traucēt, citādi viņa nekad vairs neatgriezīsies Spānijā," viņš piebildis.

Svarīgākais