ASV notikusi jau otrā apšaude pēdējo 24 stundu laikā; 9 bojāgājušie [papildināts]

© REUTERS/ SCANPIX/ LETA

9 cilvēki nogalināti, bet vēl 16 ievainoti otrajā masu apšaudē, kas pēdējo 24 stundu laikā notikusi ASV.

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka apšaude notikusi Ohaio štatā. Vietējie mediji norāda, ka notikumi risinājušies pie kāda bāra. Cietušie nogādāti slimnīcā. Šī brīža sniegtā informācija liecina, ka uzbrucējs nogalināts.

Aizdomās turamais atklājis uguni uz ielas no šautenes.

Notikuma vietas tuvumā atradušies vairāki policisti, kas ātri reaģējuši uz notikušo un iesaistījušies apšaudē ar šāvēju, viņu nogalinot.

Policija šobrīd cenšas noskaidrot šāvēja identitāti un viņa motīvus.

Jau vēstīts, ka apšaudē tirdzniecības kompleksā ASV Teksasas štatā Elpaso pilsētā sestdien nogalināti 20 cilvēki, pavēstīja policijas pārstāvis sakariem ar presi Enrike Kariljo.

Šaušana notikusi cilvēku pārpildītā veikalā "Walmart", kas bija otrā apšaude "Walmart" veikalos mazāk nekā nedēļas laikā.

Ievainojumus guvuši vēl 26 cilvēki.

Bojāgājušo vidū ir trīs Meksikas pilsoņi, bet vēl seši ievainoti.

Prezidents Donalds Tramps apšaudi nodēvējis par "gļēvulību", bet policija notikušo izmeklē kā naida uzbrukumu.

Policisti aizturējuši šāvēju, kurš identificēts kā 21 gadus vecs Teksasas pilsētā Allenas iedzīvotājs Patriks Krusiuss.

Viņš internetā izlicis "manifestu", kurā sūdzas par "spāņu invāziju".

Pasaulē

No Latvijas atpakaļ uz Ukrainu devies Jurijs, kas kopš 2017. gada dienējis Ukrainas bruņotajos spēkos kā kara ārsts. Diemžēl jaunā cilvēka dzīves stāsts ir izvērties par traģisku notikumu virkni, jo Jurijs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gadā nokļuva gūstā un tika izziņots par bezvēsts pazudušu. Realizējot gūstekņu apmaiņu, izdevās atgriezties dzimtenē, diemžēl pēc gūsta puisis ir kļuvis lieks gan savai armijas daļai, gan jebkādai kara medicīnai. “Ukraina gūstekņiem netic,” "Kurzemes TV" žurnālistei Gondai Porniecei stāsta mediķis, kas par savam tiesībām šobrīd cīnās ar tiesvedības palīdzību.

Svarīgākais