Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijā dzimusī amerikāniete - ieroču kontrabandiste stājas tiesas priekšā

© telegraph.co.uk

Ņujorkas tiesa sākusi skatīt lietu pret Latvijā dzimušo ASV pilsoni Annu Fermanovu, kura tika pieķerta mēģinājumā no ASV uz Krieviju nelegāli izvest šaujamieroču nakts redzamības ierīces. Pēc pirmdien notikušās īsās tiesas sēdes abu pušu pārstāvji likuši saprast, ka iespējams panākt ārpustiesas vienošanos.

AP vēsta, ka 24 gadus vecās A. Fermanovas advokāti cer, ka viņu klientei izdosies izvairīties no cietumsoda un saglabāt ASV pilsonību. Viņi apgalvo, ka jaunā sieviete, kas nakts redzamības ierīces iegādājusies internetā un vedusi tās savam sievastēvam, kurš esot kaislīgs mednieks, neesot zinājusi, ka to izvešanai nepieciešama speciāla ASV Valsts departamenta atļauja. Šo versiju gan mudina apšaubīt fakts, ka A. Fermanova vairākām ierīcēm, arī nakts redzamības sistēmai Raptor 4X Night Vision Weapons Sight, kuru viņa iegādājusies internetā, ar melnu marķieri bija aizkrāsojusi sērijas numurus.

RIA Novosti atgādina, ka A. Fermanova tika aizturēta Ņujorkas Kenedija lidostā īsi pirms izlidošanas uz Maskavu - Krievijas galvaspilsētu sieviete, kuras pastāvīgā dzīvesvieta ir Dalasa (Teksasas štats) apmeklē regulāri. Pēc īsas pratināšanas viņai ļauts izbraukt uz Krieviju, taču A. Fermanova brīdināta, ka gadījumā, ja atgriezīsies ASV, viņai nāksies stāties tiesas priekšā. Apsūdzētās advokāti norāda, ka viņu klientes atgriešanās liecina, ka viņa sevi par vainīgu neuzskata. "Spiegi tā nerīkotos," sacījuši advokāti, cenšoties apklusināt amerikāņu presē izskanējušos viedokļus, kuru paudēji A. Fermanovu salīdzina ar bēdīgi slaveno Annu Čepmenu, kura kopā ar vēl deviņiem krievu aģentiem jūlijā tika aizturēta ASV. Pirmdien Bruklinas tiesa mīkstinājusi A. Fermanovai noteikto drošības līdzekli (mājas arestu), ļaujot viņai regulāri no Dalasas ierasties Ņujorkā uz tiesas sēdēm. Saskaņā ar amerikāņu mediju ziņām, Latvijā dzimusī A. Fermanova kopā ar vecākiem emigrēja no mūsu valsts deviņu gadu vecumā.