Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Juventus" apsūdz maldināšanā: Dienvidkoreja nikna, ka draudzības spēlē laukumā nedevās Ronaldu

© AP/ SCANPIX/ LETA

Dienvidkorejas spēcīgākās futbola līgas pārstāvji apsūdzējuši Turīnas "Juventus" klubu maldināšanā, jo aizvadītajā nedēļā draudzības spēlē, kas norisinājās Seulā, laukumā nedevās superzvaigzne Krištianu Ronaldu, tādējādi apbēdinot tūkstošiem fanu.

Līgas pārstāvji atklāja, ka jūtas vīlušies un piekrāpti, tāpēc tiek gaidīta atvainošanās no Itālijas čempionvienības "Juventus".

Spēli klātienē vērot bija ieradušies ap 65 000 fanu, tomēr viņiem nācās vilties ne vien tāpēc, ka spēles sākums tika pārcelts par stundu, bet laukumā arī nedevās Ronaldu, kuram pēc sākotnējās vienošanās šajā mačā bija jāaizvada vesels puslaiks.

Tāpat viesi lūdza spēli saīsināt spēles puslaikus par piecām minūtēm, ko dienvidkorejieši nosaukuši par smieklīgu un aizvainojušu rīcību. "Čempionāta organizatori jūtas pievilti un apšmaukti "Juventus" bezkaunīgās rīcības dēļ," teikts paziņojumā.

Lai arī "Juventus" komanda sniegusi atbildi uz šīm replikām, starp tām neesot bijusi atvainošanās. Dienvidkorejieši Itālijas klubu arī apsūdzēja līguma nosacījumu neievērošanā, jo tā neticot, ka Ronaldu bijušas veselības problēmas, kālab viņš izlaidis šo spēli.

"Ronaldu laukumā nenospēlēja pat minūti, lai arī savstarpējā vienošanās paredzēja, ka viņš uz zālāja pavadīs vismaz 45 minūtes," vēstīts organizatoru ziņojumā. "Ja reiz Ronaldu bija savainots, viņa iekļaušana rezervistu sarakstā bija klaji meli."

"Juventus" arī neesot spējusi savlaicīgi veikt nepieciešamās procedūras lidostā, zaudējot divas stundas. "Viesu slikto manieru un izturēšanās dēļ mēs sagaidām atvainošanos un izskaidrojumu tam, kāpēc Ronaldu nedevās laukumā," teikts paziņojumā.

Šis sporta notikums pāršalcis visu valsti un pat politiķis Na Kjuns-Vons kādā no uzrunām slaveno futbolistu salīdzināja ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. "Ir viena lieta, kas kopīga Ziemeļkorejas vadonim un Ronaldu - viņi abi uzskata, ka Dienvidkoreja ir tāds nieks vien," teica politiķis.

Tikmēr starp iedzīvotājiem izveidojies jauns teiciens, ja kāds no darbiniekiem neierodas darbā - "Naldo".