Ukrainā pirms vēlēšanām, incidentos gājuši bojā divi Ukrainas karavīri un viens civiliedzīvotājs

© EPA / Scanpix

Divi Ukrainas karavīri un viens civiliedzīvotājs gājis bojā incidentos ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, Ukrainas varasiestādes paziņoja sestdien.

Svētdien Ukrainā gaidāmas parlamenta ārkārtas vēlēšanas.

Ukrainas armijas preses sekretārs Dmitro Guculjaks sacīja, ka divi karavīri tika nogalināti ar snaipera šāvieniem. Vēl četri karavīri ir ievainoti.

Atsevišķā incidenta 60 gadus vecs civiliedzīvotājs gāja bojā netālu no kaujinieku kontrolētās Doņeckas, viņš piebilda.

Svētdienas rītā Ukrainā vajadzētu sākties pamieram.

Ukrainā svētdien gaidāmas parlamenta ārkārtas vēlēšanas, kuras pārliecinoša uzvara tiek prognozēta prezidenta Volodimira Zelenska partijai "Tautas kalps".

Kārtējām parlamenta vēlēšanām Ukrainā bija jānotiek oktobrī, bet Zelenskis pēc stāšanās amatā maijā izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas, lai nostiprinātu savu ietekmi.

Pašreizējais parlamenta sasaukums ir noraidošs pret Zelenski.

Pagājušajā nedēļā Zelenskis par konfliktu Ukrainas austrumos runāja savā pirmajā telefona sarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Zelenskis ir ierosinājis, ka ASV un Lielbritānija arī iesaistās miera sarunās, kurās pašlaik piedalās Vācija, Francija, Krievija un Ukraina.

Ukrainas armija jau piecus gadus cīnās pret Krievijas atbalstītiem kaujiniekiem valsts austrumos. Apvienoto Nāciju Organizācijas aplēses liecina, ka konfliktā gājuši bojā 13 tūkstoši cilvēku.

Krievija ir noliegusi tiešu iesaisti konfliktā un uzstāj, ka ir tikai vidutājs tā risināšanā. Putins iepriekš ir nemiernieku vārdā runājis starptautiskās miera sarunās.

Bijušais komiķis Zelinskis, kurš Ukrainas prezidenta amatā stājās maijā, par savu galveno uzdevumu kā valsts prezidentam noteicis konflikta atrisināšanu.

Svarīgākais