Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Irāna noliedz, ka ASV bruņotie spēki notriekuši tās bezpilota lidaparātu

© REUTERS/ SCANPIX

Irānas bruņotie spēki piektdien noliedza, ka ASV bruņoties spēki būtu notriekuši Irānas bezpilota lidaparātu, kā to paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

"Par spīti Trampa nepamatotajiem un maldīgajiem apgalvojumiem, visi [Irānas] bezpilota lidaparāti ir neskarti atgriezušies savās bāzēs," sacījis Irānas bruņoto spēku pārstāvis sakariem ar presi brigādes ģenerālis Abolfazi Šekarči, kura teikto citē ziņu aģentūra "Tasnim".

"Nav ziņu, ka būtu notikusi konfrontācija ar ASV jūras spēku kuģi "Boxer"," piebildis Šekarči.

Tramps ceturtdien Baltajā namā paziņoja, ka "Boxer" "veica aizsardzības darbību" pret Irānas dronu, jo tas "apdraudēja kuģa un kuģa apkalpes drošību".

"Drons nekavējoties tika iznīcināts," viņš piebilda.

Kopš Tramps pērn maijā paziņoja, ka ASV vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un atjauno sankcijas Irānai, spriedze Vašingtonas un Teherānas attiecībās ir saasinājusies.

Jaunu saspīlējumu Irānas un ASV jau tā sarežģītajās attiecībās jūnijā izraisīja ASV bezpilota lidaparāta notriekšana. Irāna apgalvo, ka tas ielidojis tās gaisa telpā, bet ASV uzstāj, ka lidaparāts atradies virs starptautiskiem ūdeņiem.