Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Eiropai tuvojas karstuma vilnis; uzzini, vai tas sasniegs Latviju!

© SIPA/Scanpix

Spāniju sasniedzis karsts gaiss no Āfrikas, un nākamnedēļ svelme gaidāma lielā Eiropas daļā, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Patlaban tikai Spānijā spēkā brīdinājums par 40 grādu karstumu; nākamās nedēļas sākumā šāda gaisa temperatūra prognozēta arī Francijā. Sagaidāms, ka liels karstums nākamnedēļ būs arī citviet Eiropas rietumu, dienvidu un centrālajā daļā.

Prognozes par karstuma spēku, izplatību un noturību pagaidām ir dažādas. Iespēja, ka jūlija nogalē arī Baltijas valstīs gaisa temperatūra pakāpsies līdz +30 grādiem vai augstāk, ir nepilni 50 procenti.

Šīs nedēļas izskaņā Latvijā turpināsies gaisa temperatūras paaugstināšanās. Svētdien un pirmdien valsti no rietumiem šķērsos neliela aukstā atmosfēras fronte, gaidāms lietus un arī stipras pērkona lietusgāzes. Paredzams, ka pēc maza temperatūras krituma nākamās nedēļas gaitā laiks atkal kļūs saulaināks un siltāks.

Šosestdien Latvijā būs pārsvarā sauss, saulains un līdz +27 grādiem silts laiks. Lielā valsts daļā nedēļas karstākā diena būs svētdiena, bet Kurzemē un Zemgalē svētdienas tveici var pārtraukt lietus un pērkona negaiss, lokāli iespējama krusa un vētra.