Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijas policija izjauc migrantu kontrabandas tīklu

© Reuters/Scanpix

Grieķijas policija Kosas un Samas salās aizturējusi vairākus cilvēkus, kas palīdzējuši imigrantiem nelegālā veidā pārceļot uz Grieķijas iekšzemi vai doties uz citām Eiropas valstīm, ceturtdien paziņojušas amatpersonas un vēsta mediji.

Samā aizturēti deviņi cilvēki, tostarp mediķi, slimnīcu darbinieki un tulki. Viņi tiek turēti aizdomās par viltotu medicīnisko dokumentu sagādāšanu nelegālajiem imigrantiem, kas ļāva viņiem pamest salu, vēsta ziņu aģentūra ANA.

Tūkstošiem nelegālo imigrantu vēlas pamest pārpildītās nometnes Grieķijas salās, taču uz citām nometnēm Grieķijas iekšzemē atļauts doties tikai bērniem, kuri ieradušies salās bez pieaugušajiem, un slimajiem cilvēkiem.

Policija trešdien ziņoja, ka Kosā aizturēti seši cilvēki par palīdzēšanu migranti nelegāli nokļūt citās Eiropas valstīs.

Viens no aizdomās turamajiem ir policists, kas strādājis Kosas lidostā.

Aizturētie par samaksu sagādāja migrantiem viltotus dokumentus, par to no viena cilvēka saņemot vidēji 4500 eiro līdz 6000 eiro, atklāja policija.

Pēdējās nedēļas laikā Kosas lidostā aizturēti vairāk nekā 40 nelegālie imigranti, kuri ar viltotiem dokumentiem grasījās lidot uz Beļģiju, Dāniju, Franciju, Vāciju, Itāliju, Nīderlandi un Zviedriju.

Viens no ministriem Grieķijas valdībā šonedēļ atklāja, ka valdība plāno paātrināt migrantu dokumentu pārbaudi un īstenot stingru programmu migrantu atgriešanai Turcijā vai viņu izcelsmes valstīs.