Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas aizsardzības ministre atkāpsies no amata

© AFP/ SCANPIX

Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena, kas oficiāli izvirzīta Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam, paziņojusi, ka trešdien atkāpsies no ministres amata neatkarīgi no tā, vai tiks ievēlēta par jauno EK prezidenti.

Eiropas Parlamenta (EP) balsojums par Leienas apstiprināšanu EK prezidenta amatā paredzēts otrdien. Lai Leiena tiktu apstiprināta amatā, par to jānobalso vismaz 374 no 746 EP deputātiem.

"Rīt es lūgšu Eiropas Parlamenta uzticību. Neatkarīgi no iznākuma, es trešdien atkāpšos no aizsardzības ministres amata, lai kalpotu Eiropai ar visu savu spēku," tviterī paziņoja Leiena.

"Es esmu dziļi pateicīga par gadiem, ko aizvadīju kopā ar Bundesvēru," piebilda ministre. Leiena kļuva par Vācijas aizsardzības ministri 2013.gadā.

Leienas izvirzīšana EK prezidenta amatam ir izpelnījusies ļoti pretrunīgus vērtējumus un nav zināms, vai viņai izdosies iegūt apstiprināšanai nepieciešamo atbalstu.

Pagaidām tikai viņas pašas pārstāvētā Eiropas Tautas partijas frakcija paudusi atbalstu Leienas kandidatūrai. Eiropas Tautas partijai ir 182 EP deputātu mandāti.