Vecāki, kas dēlu nosaukuši par Hitleru, neatgūst vecāku tiesības

ASV apelāciju tiesa nolēmusi, ka vecāki, kas saviem bērniem deva ar nacisma režīmu saistītus vārdus, arī turpmāk nevar atgūt vecāku tiesības, jo viņi bērniem var nodarīt ļaunumu.

Četrus gadus vecais Ādolfs Hitlers Kempbels un viņa māsas trīsgadīgā Džoislina Eiriana Neišna (pēdējie divi vārdi nozīmē „āriešu nācija”) un divgadīgā Honšlina Hinlere Dženija vecākiem tika atņemti 2009. gadā. Pirmo publisko uzmanību viņi iemantoja 2008. gadā, kad kāds veikals atteicās Āfolfam izgatavot dzimšanas dienas torti.

Iepriekšējās instances tiesa nebija atradusi pietiekamus pierādījumus, ka vecāki pret bērniem slikti izturas. Tomēr apelāciju tiesa nu ir atzinusi, ka sociālo darbinieku sniegtā informācija ir pietiekama, lai atzīstu, ka bērniem ir nepieciešama aizsardzība.

Tiesa atzinusi, ka vecākiem ir fiziskas un psiholoģiskas nepilnības, kas var izraisīt traumas arī bērniem, un vecāki nav pildījuši savu pienākumu savas kaites atzīt un dziedēt. Bērnu mātei viņu tēvs arī bija izteicis nāves draudus. Bērnu tēvs gan domā, ka vienīgais iemesls, kāpēc bērni atņemti, ir viņu vārdi.

Pasaulē

5. jūlijā oficiālā vizītē Krievijā plāno ierasties Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, ziņo "unian.net". Savukārt Eiropadomes prezidents Šarls Mišels paziņoja, ka ES rotējošajai prezidentūrai nav mandāta kontaktēties ar Krieviju ES vārdā.

Svarīgākais