Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Latvija panākusi "Moneyval" ieteikumu ieviešanas termiņa pagarinājumu

© f64

Latvijai izdevies panākt pagarinājumu termiņam, līdz kuram jāizpilda Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas jeb "Moneyval" ieteikumi, šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa.

"Ir ļoti labs progress, esam sagatavojuši pirmo ziņojumu un lielāko daļu starptautisko institūciju rekomendāciju esam ieviesuši. Es domāju, ka ["Moneyval"] to redz. Eksperti mums vēl labu, tādēļ ir izdevies vienoties ar viņiem, lai varētu vēl labāk demonstrēt progresu," teica Znotiņa, norādot, ka Latvijai ieteikumi tagad būs jāizpilda līdz 31.augustam 31.jūlija vietā.

Vaicāta par notiekošo banku sistēmā, Znotiņa norādīja, ka tā vairs nebūs iespējama tāda, kāda bija pazīstama pirms vairākiem gadiem.

"Esmu priecīga, ka mums ir izdevies vienoties. Valsts un privātie sektori smagi strādā. Ļoti gribētos cerēt, ka izsprūkam no "pelēkā sektora"," teica Znotiņa.

LETA jau ziņoja, ka "Moneyval" pērn noteica Latvijai pastiprinātu kontroles režīmu. Tās ziņojumā par Latviju skaidrots, ka kontroles režīms pastiprināts, jo Latvija saņēmusi zemu vai vidēju novērtējumu pēc vairākiem efektivitātes kritērijiem. "Moneyval" Latvijas rīcību atzīst par mazefektīvu divās jomās - patiesā labuma guvēju noteikšanā un masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansēšanas novēršanā.