ASV lācis nozog automašīnu

Kolorādo štatā ASV kāds ziņkārīgs lācis pamanījies ne tikai ielīst stāvošā automašīnā, bet arī pārslēgt ātrumkārbu neitrālā pārnesumā, liekot mašīnai noripot pārdesmit metru. Pārbijies par sadarīto, lācis iedarbinājis skaņas signālu, bet pēc tam, mēģinot tikt laukā no auto, pamatīgi saplosījis tā salonu.

Automašīnas saimnieks – 17 gadus vecais Bens Storijs intervijā AP stāstījis, ka 2008. gada izlaiduma "Toyota Corolla" bijusi novietota pie viņa lauku mājas netālu no Lārkspēras. Agrā rīta stundā Benu un vecākus pamodinājis dīvains troksnis, kas skanējis no automašīnas, – palūkojušies ārā, viņi konstatējuši, ka mašīnā ierāpies paprāvs lācis, kurš, šķiet, meklējis kaut ko ēdamu. Cerētās pārtikas vietā dzīvnieks uzdūries ātruma pārslēgam, un pēc brīža automašīna sākusi lēnām ripot pa piebraucamo ceļu, līdz pēc 40 metriem ieripojusi krūmos un apstājusies, stāstījuši aculiecinieki. Šajā brīdī aizcirtušās mašīnas durvis un iesprostotais lācis sācis plosīties, lai izkļūtu laukā.

Pēc neilga laika ieradusies policija, kas no attāluma ar virves palīdzību atvērusi durvis, atbrīvojot dzīvnieku, kurš steigšus devies mežā. Automašīnas īpašnieks atzinis, ka spēkrata salonam nodarīti nopietni bojājumi. Turklāt uz priekšējā sēdekļa lācis atstājis "sveicienu" – pamatīgu mēslu čupu.

Kolorādo štata savvaļas dzīvnieku eksperts Tailers Baskfīlds atgādinājis, ka lāči ir gudri radījumi, kuri, meklējot pārtiku, spējot atvērt gan ēku, gan mašīnu durvis. Konkrētajā gadījumā pekaini, šķiet, pievilinājusi uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa pamestā maize ar zemesriekstu sviestu.

Svarīgākais