Obama dzimšanas dienu svinēs Čikāgā

ASV prezidents Baraks Obama, kuram šodien aprit 49 gadi, savu dzimšanas dienu iecerējis nosvinēt Čikāgā, kur dzīvoja pirms ievēlēšanas prezidenta amatā. No svinībām ģimenes lokā šogad gan nekas nesanāks - B. Obamas kundze Mišela kopā ar abu jaunāko meitu Sašu devusies uz Spāniju, bet vecākā meita Malija ir skolas nometnē.

Baltā nama preses dienests informējis, ka četros pēcpusdienā B. Obama helikopterā dosies uz Endrjūsas gaisa kara spēku bāzi, no kurienes pēc 15 minūtēm izlidos uz Čikāgu, vēsta AP. Šovakar prezidentam ieplānota neliela pasēdēšana kopā ar draugiem, bet nakti viņš pavadīs ģimenes mājā, kas atrodas netālu no Čikāgas Haidparka. Baltā nama oficiālo pasākumu grafikā nekādas ziņas par prezidenta dzimšanas dienas ballīti nav atrodamas, toties zināms, ka rīt viņš plāno apmeklēt Ford rūpnīcu Čikāgā un piedalīties ziedojumu vākšanā Demokrātiskās partijas vajadzībām.

Kādā intervijā īsi pirms dzimšanas dienas, B. Obama, jokojoties atzinis, ka viņa mati ar katru gadu kļūstot aizvien sirmāki un arī vielmaiņa vairs neesot tik laba kā jaunībā. Prezidenta preses sekretārs Roberts Gibss, atzīstot, ka amata pienākumu pildīšana atņem B. Obamam gandrīz visus spēku un laiku, piebildis, ka prezidents nenožēlojot savu lēmumu balotēties uz ASV līdera amatu. "Pirms vairākiem gadiem pieņemot lēmumu par iesaistīšanos lielajā politikā, viņš labi zināja, kur iepinas. Viņš joprojām ir labā formā un gūst baudījumu no darba," sacījis R. Gibss.

Svarīgākais