Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Hamils ierosina Trampa zvaigznes vietā Holivudas Slavas alejā novietot zvaigzni Kerijai Fišerei

© AFP/ SCANPIX

Aktieris Marks Hamils ierosinājis ASV prezidenta Donalda Trampa zvaigznivietā uzlikt zvaigzni viņa filmas "Star Wars" ("Zvaigžņu kari") partnerei Kerijai Fišerei.

Hamils mikroemuāru vietnē "Twitter" uzteica Rietumholivudas domes lēmumu, ierosinot Trampa zvaigznes vietā Slavas alejā izvietot zvaigzni 2016.gadā mirušajai Fišerei. Hamila lietotā mirkļbirka #AStarForCarrie (#ZveigzniKerijai") ieguvusi lielu fanu atsaucību.

Daudzi "Twitter" lietotāji pauduši pārsteigumu, ka Fišerei vēl nav savas zvaigznes Holivudas Slavas alejā.

Kopš viņa iesaistīšanās politikā vandaļi vairākkārt ir sabojājuši Trampa zvaigzni Slavas alejā. Septembrī tā bija aizklāta ar koka restēm, kas piestiprinātas ar divpusējo līmlenti, atgādinot cietumu. Iepriekš tā tika sasista ar veseri.

Augustā Rietumholivudas dome vienbalsīgi atbalstīja ierosinājumu izņemt Trampa zvaigzni no Slavas alejas, tomēr balsojums ir simbolisks, jo domei nav jurisdikcijas pār Slavas aleju.

Mūzikas, radio, televīzijas, filmu un teātra peersonības var izvirzīt Holivudas Slavas alejas zvaigznes saņemšanai. Titula saņēmējus izraugās Holivudas Tirdzniecības kamera.

Slavas alejas mājaslapā pieejama informācija liecina, ka zvaigznes uzturēšana un reklama izmnaksā 50 tūkstošus ASV dolāru (44 tūkstošus eiro). Parasti šo summu sedz slavenības ierakstu kompānija vai filmu studija, kas to izvirzījusi zvaigznes piešķiršanai.

Līdz šim neviena zvaigznes no Slavas alejas nav izņemta, bet Rietumholivudas dome savu lēmumu pamatoja ar to, ka Tramps vairs nav tikai televīzijas personība, bet viņa politika ir vērsta pret minoritātēm, imigrantiem un citām sabiedrības grupām, tādēļ viņa godināšana nebūtu pieņemama.

2016.gada nogale Kerija Fišere, kas "Zvaigžņu karu" sērijas filmās tēloja princesi Leju, nomira 60 gadu vecumā. Hamils Hamils atveidoja Lūku Skaivokeru. Viņi kopā ar Harisonu Fordu kā Hanu Solo piedalījās oriģinālajā "Zvaigžņu karu" triloģijā, kas sākās 1977.gadā.

Abiem Fišeres vecākiem - aktrisei Debijai Reinoldsai un dziedātājam Edijam Fišeram - ir zvaigznes Holivudas Slavas alejā.

Slavas alejas politika paredz, ka pēc slavenības nāves ir jāpaiet pieciem gadiem, lai to varētu virzīt zvaigznes piešķiršanai.