Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Japānu satricina 6,7 magnitūdu zemestrīce, ievainoti 16 cilvēki

© AFP/Scanpix

Japānas ziemeļrietumos otrdien notika spēcīga zemestrīce ar stiprumu 6,7 magnitūdas, kurā tika ievainoti vismaz 16 cilvēki, paziņoja varas iestādes.

Meteoroloģiskā aģentūra pēc zemestrīces izplatīja brīdinājumu par cunami, bet vēlāk to atcēla, jo prognozētie vienu metru augstie cunami viļņi Isikavas, Niigatas un Jamagatas prefektūru piekrastē netika novēroti.

Meteoroloģiskā aģentūra tomēr brīdināja par pēcgrūdieniem un zemes nogruvumiem pēc šīs zemestrīces, kuras epicentrs atradās jūrā pie Jamagatas prefektūras piekrastes, bet hipocentrs bija apmēram 14 kilometru dziļumā.

Zemestrīce izraisīja īslaicīgus elektroapgādes pārtraukumus apmēram 9000 mājsaimniecībām Jamagatas un Niigatas prefektūrās, paziņoja energokompānija "Tohoku Electric Power".

Kasivadzaki-Karivas atomelektrostacijā (AES) Niigatas prefektūrā netika konstatētas nekādas anomālijas, informēja tās operatorfirma "Tokyo Electric Power". Visi tās septiņi reaktori ir apturēti kopš 2011.gada kodolkatastrofas Fukusimas AES.

Japāna, kur bieži notiek zemestrīces, atrodas četru tektonisko plātņu sadures vietā. Valstī ir arī vairāk nekā 100 aktīvu vulkānu.