Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas valdība piekrīt novirzīt vēl teju 7 miljardus eiro bēgļu uzņemšanai

© AFP/Scanpix

Vācijas valdība pēc mēnešiem ilgām debatēm ceturtdien piekritusi turpināt finansiāla atbalsta sniegšanu 16 federālajām zemēm par izdevumiem, kas saistīti ar bēgļu un patvēruma meklētāju izmitināšanu un integrāciju.

Federālā valdība ir piekritusi samaksāt šim mērķim pavisam 3,35 miljardus eiro nākamajā gadā un 3,15 miljardus eiro 2021.gadā. To paredz ceturtdien panākta vienošanās starp valdības delegātiem un federālo zemju premjerministriem.

Valdība pašlaik maksā 4,7 miljardus eiro, lai kompensētu izdevumus par zināmu migrantu grupu izmitināšanu.

"Es uzskatu, ka šis ir kompromiss, kas nosaka abu pušu atbildību," sacīja kanclere Angela Merkele pēc tikšanās ar federālo zemju premjeriem.

Vācijas federālās zemes ir mēģinājušas panākt skaidrību par ilgtermiņa federālo finansējumu par izdevumiem, kas saistīti ar bēgļiem, sevišķi tāpēc, ka zināmus maksājumus bija paredzēts izbeigt līdz šī gada beigām.

Izdevumu atlīdzība, kuru bija paredzēts izbeigt, ietver 670 eiro maksājumu par katru patvēruma meklētāju, vēl vienu maksājumu par integrācijas tēriņiem, un izmitināšanas izdevumu segšanu.

Sarunām tuvi avoti sacīja, ka valdība Berlīnē piekritusi turpināt šādus maksājumus līdz 2021.gadam.

Ir gaidāms, ka federālās zemes saņems 350 miljonus eiro par izdevumiem, kas saistīti ar pieaugušo nepavadītiem nepilngadīgiem migrantiem. Valdība arī maksās 670 eiro mēnesī par katru patvēruma meklētāju. Papildus tam federālās zemes saņems 700 miljonus eiro par 2020.gadu un 500 miljonus eiro par 2021.gadu.