Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Izraēlas raķešu triecienos Sīrijā nogalināti desmit cilvēki [papildināta]

© AFP/Scanpix

Izraēlas raķešu triecienos Sīrijas dienvidos svētdien nogalināti desmit cilvēki - trīs sīriešu karavīri un septiņi režīmu atbalstošie ārzemju kaujinieki, paziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Aktīvisti nesniedz informāciju par nogalināto ārvalstnieku pilsonību, taču zināms, ka režīma pusē karo Irānas atbalstītais Libānas šiītu grupējums "Hizbollah".

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA vēsta, ka Izraēlas raķetes trāpījušas lauku apvidū Kuneitras provincē, un nogalināti trīs, bet ievainoti septiņi Sīrijas karavīri.

Izraēlas bruņotie spēki apstiprināja, ka veikuši triecienus Sīrijas armijas pozīcijām, atbildot uz to, ka no Sīrijas izšautas divas raķetes uz Izraēlas okupētajām Golānas augstienēm.

Pēc Izraēlas bruņoto spēku sniegtajām ziņām, Izraēlas raķešu trieciens bijis vērsts pret divām Sīrijas artilērijas baterijām, vairākiem novērošanas un izlūkošanas posteņiem, kas vākuši informāciju par Golānas augstienēm, kā arī pretgaisa aizsardzības bateriju.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka personīgi devis rīkojumu veikt šos raķešu triecienus.

"Mēs nepacietīsim to, ka tiek apšaudīta mūsu teritorija, un enerģiski reaģēsim uz jebkādu agresiju pret mums," sacīja Netanjahu.

Izraēla laiku pa laikam veic triecienus militārajiem objektiem Sīrijā, norādot, ka šie objekti izmantoti uzbrukumiem Izraēlai vai arī tos plānots izmantot šādiem uzbrukumiem.

Izraēla Golānas augstienes okupēja 1967. un anektēja 1981.gadā. Vienīgi ASV atzīst Izraēlas suverenitāti pār Golānas augstienēm, pārējās pasaules valstis to uzskata par Izraēlas okupētu Sīrijas teritoriju.