Sabiedriskā transporta darbinieku streika dēļ Nīderlandes galvenajā lidostā atcelta daļa reisu

© EPA/Scanpix

Sabiedriskā transporta sektora darbinieku streika dēļ Nīderlandes galvenajā lidostā otrdien atcelti vairāki desmiti reisu, jo pasažieriem radās grūtības nokļūt lidostā.

"Vairākas aviokompānijas atcēla savus reisus," pavēstīja Amsterdamas Shipholas lidostas preses pārstāve Villemeike Kostere.

Starp aviokompānijām, kas atcēlušas savus reisus ir Nīderlandes nacionālā lidsabiedrība KLM, kā arī zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" un "EasyJet". Kopumā atcelti apmēram 80 reisi, bet vairāki citi aizkavēti.

"Streika dēļ ir sastrēgumi uz ceļiem, kas ved uz lidostu, jo starp Shipholu un Amsterdamu ir ierobežota vilcienu satiksme," norādīja lidostas pārstāve. "Šodien stundā ir četri vilcieni ierasto 25 vietā."

Kostere uzsvēra, ka, pasažieriem nonākot lidostā, pakalpojumi tiek sniegti ierastajā režīmā.

Nīderlandes arodbiedrības izsludinājušas streiku, lai panāktu labākus pensiju nosacījumus. Arodbiedrības arī pieprasa par pensionēšanās vecumu valstī nemainīgi noteikt 66 gadus.

Lielākā Nīderlandes arodbiedrība FNV plāno trešdien neilgus drošības un uzkopšanas darbinieku streikus Shipholas lidostā.

Šodien uz Rīgu paredzēti divi nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reisi no Shipholas un divi reisi uz šo Amsterdamas lidostu. Lidostas "Rīga" mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka "airBaltic" dienas reisa lidmašīna no Shipholas plāno ielidot paredzētajā laikā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais