Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Atbrīvots Sīrijā trīs gadus gūstā turēts itālis; viņš atgriezies dzimtenē

© AFP/ SCANPIX

Gūstā Sīrijā trīs gadus turētais Itālijas pilsonis atbrīvots un atgriezies dzimtenē, pavēstīja Itālijas aizsardzības ministre Elizabeta Trenta.

Ministre apstiprinājusi, ka Alesandro Sandrīni ieradies Romas Čampīno lidostā. Trenta arī pateicās Itālijas izlūkdienestiem par to lomu gūstekņa atbrīvošanā.

Tuvākas detaļas netika atklātas.

Trīsdesmitgadnieks Sandrīni pazuda pēc došanās uz Turciju 2016.gada oktobrī, un par viņu nekas nebija dzirdams vairāk nekā gadu.

2018.gada jūlijā tika publiskots dramatisks video, kurā Sandrīni bija redzams oranžā kombinezonā ar automātiskajiem šaujamieročiem bruņotu un maskās tērptu vīru ielenkumā.

Sandrīni lūdza Itāliju sekmēt viņa atbrīvošanu cik vien drīz iespējams.

Vietējā varas struktūra, kas ir saistīta ar džihādistu aliansi "Hayat Tahir-al Sham", skaidroja, ka Sandrīni esot nolaupījusi noziedznieku banda.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.